• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Türk Hava Yolları artık pilot yetiştirecek

Türk Hava Yolları artık pilot yetiştirecek
Türk Hava Yolları (THY) ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi arasında pilot yetiştirilmesi ve THY'de istihdam edilmesini kapsayan protokol imzalandı.
Türk Hava Yolları (THY) ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi arasında pilot yetiştirilmesi ve THY'de istihdam edilmesini kapsayan protokol imzalandı. 
 
İmza törenine; THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nden Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, Rektör Prof. Dr. Ünsal Ban, ve Hava Ulaştırma Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya katıldı. 
 
Protokol ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin pilot yetiştiren programına, seçim aşamasında gerekli destek verilerek işbirliğine gidilecek. Mezun olanlardan uygun bulunan adaylar THY'de istihdam edilecek. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin bu programına dahil olan ve başarıyla mezun olanlar, Türk Hava Yollarında ikinci pilot adayı olarak görev yapacak. 
 
THY tarafından yapılan açıklamada, "Son yıllarda sivil havacılık sektörü ülkemizde ciddi bir gelişim gösteriyor. Buna paralel olarak, Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi de önemli bir atılım göstererek, bir büyüme ivmesi yakalamış durumda. Bu büyüme ile birlikte, sektörde yetişmiş insan gücüne duyulan ihtiyaç da önemli ölçüde hissedilir hale geldi." denildi. 
 
Kokpit personeli konusunda duyulacak ihtiyacın filodaki uçak sayısı artışına paralel olarak ortaya çıktığının belirtildiği açıklama şöyle devam etti: "Bu doğrultuda THY, ihtiyaç duyduğu nitelikteki insan kaynağını sağlama potansiyeline sahip üniversiteler, yüksekokullar ve çeşitli eğitim kurumlarıyla işbirlikleri gerçekleştiriyor. THY Uçuş Eğitim Başkanlığı ikili protokollerle çeşitli üniversite ve yüksekokulların, sektöre insan kaynağı kazandırmak üzere yürüttüğü eğitim faaliyetlerine belirli sınırlar içinde destek sağlayarak, hem önemli bir sorumluluğu yerine getiriyor hem de yetişen insan kaynağından uygun özellikte olanları, ortaklığımız bünyesine kazandırarak avantaj sağlıyor."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim