• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Türk Hava Yolları çalışanlarını uyardı

Türk Hava Yolları çalışanlarını uyardı
Uçucu ekiplerin ER adı verilen uçuşlarda dinlenme sürelerini 24 saate düşüren düzenlemeye tepkiler artarken THY, değişiklikle ilgili çalışanlarını uyardı.

Türk Hava Yolları çalışanlarını uyardı

Uçucu ekiplerin ER adı verilen uçuşlarda dinlenme sürelerini 24 saate düşüren düzenlemeye tepkiler artarken THY, değişiklikle ilgili çalışanlarını uyardı. THY’den çalışanlara yönelik açıklamada, “ TİS şu an için geçersizdir. O yüzden aykırılık yok” denildi.

THY İnsan Kaynakları’ndan sorumlu Genel Müdür yardımcılığı, SHT 6A-50 ( rev.5) talimatında yapılan değişikliğe gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Çalışanların sanal ortamda kurum içi mesajlaşmaları sırasında sözkonusu değişikliğe yönelik ağır eleştiri ve şiikayetlerde bulunması üzerine THY’den şu açıklama yapıldı:

“SHT 6A-50 (rev 5) talimatına ilişkin çalışlmalar SHGM tarafından 2012 yılında başlatılmış olup ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak tamamlanmıştır. Bu çerçevede ortaklığımızın PR.01/07/007 prosedürü de SHGM düzenlemesine uyumlu hale getirilmiştir. Ortaklık prosedüründe yapılan düzenlemenin TİS’e  uygun olup olmadığı yönünde çalışanlarımız arasında tereddütler oluşmuştur. Yapılan düzenleme 22. Dönem TİS’e ve mevzuata uygundur. Şöyle ki 22. dönem TİS’in yürürlüğü 31.10.2010 tarihinde sona ermiştir. Yürürlükte olmayan bir TİS hükmüne aykırılıktan söz edilemez. Bununla birlikte ortaklığımız pr.01/07/007 prosedüründe daha önc e yer alan düzenleme SHGM’nin SHT 6A-50 ( rev 4) te yer alan düzenlemesiyle bire bir aynı olup talimattan farklı bir hüküm içermemekteydi.. Yani prosedür ile SHGM düzenlemesi arasında çalışanın lehine bir fark bulunmamaktaydı.

22. dönem TİS’in 99/2-A maddesi prosedürde ve mevzuatta farklı hükümler olması halinde işçi lehine olan hükmün uygulanacağı yönünde olup mevcut düzenlemelerin baştan beri mevzuata uygunluğu temin etme amacı güdülerek hazırlandığı çalışanlara mevzuatta tanınandan daha fazla hak tanınması gibi bir iradenin baştan beri bulunmadığı gözönüne alındığında bu hükme aykırılıktan da söz edilemeyeceği açıktır.

Tüm uçucu personelimizin yeni düzenlemeye uygun çalışma konusunda hassasiyet göstereceklerine eminiz.”

Kaynak: AırportHaber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim