• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Türk Hava Yolları içkiyi bıraktı 61 uçuş kaptı

Türk Hava Yolları içkiyi bıraktı 61 uçuş kaptı
8 ülkede içki vermeyi kesen THY'nin Yönetim Kurulu Başkanı Topçu'nun, “Bu sayede hangi avantajları aldığımızı kimse yazmıyor” diyen açıklamasından neyi kastettiği ortaya çıktı.

 

Önce kıyafet ardından da bazı iç ve dış hat seferlerinde 'içki servisini' kestiği için kamuoyunun gündemine oturan Türk Hava Yolları (THY), alkolü bıraktığı bazı ülkelerden yeni hat ve ek seferler kapmış. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda 8 ülkede içki servisini bırakmaları ile ilgili, “Doğrudur, ama kimse THY’nin o hatlarda Emirates’e göre hangi avantajları aldığını yazmıyor. Ben bu yolla ek hatlar aldım, yolcu sayısını ikiye, üçe katladım. Yoksa standartlarımı neden bozayım?” açıklamalarının izini Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamalardan takip ettik. Yurtdışında Mısır, Kuveyt, Pakistan, İran, Irak, Senegal ve Somali gibi bazı hatlarında 2012 yılının ikinci yarısından itibaren alkol servisini sonlandıran THY bu tarihten sonra söz konusu ülkelerden bazı yeni uçuş noktaları alırken, toplam 61 adet yeni uçuş almış.
 
EN BÜYÜK AYRICALIK MISIR'DAN
 
Ülke bazında bakılınca Mısır’a geçen yıla kadar sadece Kahire ve İskenderiye’ye uçan THY, yaptığı anlaşmalar sonucu Hurgada ve Şarm El Şeyh’te uçuşlara başladı. THY yıl içerisinde Mısır hatlarına Luksor ve Aswan’ı da ekleyecek. THY, bu hatlarda haftalık 4 uçuş yaparak Mısır’a uçuş sayısını 37'den 50'ye çıkaracak.
 
KUVEYT’E 28 UÇUŞA ÇIKACAK
 
THY’nin Kuveyt’e haftalık olarak 14 kez olan uçuş sayısı, bu yaza kadar haftalık 28 uçuşa çıkarılacak. Pakistan hükümeti ile yapılan anlaşma sonrasında İslamabad ve Karaçi uçuşlarına yeni bir şehir ekleyecek olan THY, uçuş sayısını da 7’den 28’e çıkaracak. İran’ın 6 şehrine yönelik, haftada Tahran ağırlıklı olmak üzere 86 uçuş yapan THY, yıl içerisinde bu ülkeye yönelik olarak uçtuğu şehir sayısını 7’ye çıkarıp 94 uçuş yapacak. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim