• BIST 9774.8
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Türk Hava Yolları İskoçları Uçuracak

Türk Hava Yolları İskoçları Uçuracak
Türk Hava Yolları Edinburgh Müdürlüğü ile İskoç Ticaret Odası arasında stratejik iş birliği anlaşması imzaladı.

Türk Hava Yolları Edinburg Müdürlüğü ile İskoç Ticaret Odası arasında "kapsamlı stratejik işbirliği" anlaşması imzalandı. Bu anlaşmanın ilk adımı olarak her sene geleneksel olarak düzenlenen "İş Liderleri Yıllık Yemeğinin" ana sponsoru Türk Hava Yolları oldu. Yaklaşık 400 kişiden oluşan ve üst düzey İskoç işadamı, politikacı ve basın mensubunun katılımı ile gerçekleşen gecede, Edinburg Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut'ta hazır bulundu.

İskoç Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nora Senior ve Lord Robert Smith'in yanı sıra Türk Hava Yolları Edinburg Müdürü Ahmet Serhat Sarı gecede katılımcılara yönelik birer konuşma yaptı.

Ahmet Serhat Sarı konuşmasında bu işbirliği sonucunda Türk Hava Yolları'nın dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu olarak İskoçya'nın ticaret kapasitesinin diğer küresel pazarlarda büyümesinde büyük pay sahibi olacağını vurguladı. Sarı ayrıca birlikte çalışarak sadece iş bilgisi ve görüşü değil aynı zamanda kültürel geleneklerinde paylaşılarak ilişkilerin güçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Sarı, "İskoç Ticaret Odası tarihinde ilk defa bir havayolu şirketi ile uluslararası çapta bir işbirliği yapıyor. THY yaptığı bu anlaşma neticesinde İskoç iş dünyasının bundan sonraki seyahatlerinde Turk Hava Yolları'nı tercih ederek, hem büyüyen Türkiye ekonomisine hızlı bir ulaşım sağlamasını hemde Asya, Uzakdoğu ve Afrika pazarlarına Istanbul üzerinden bağlanmasını hedefliyor" dedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim