• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Türk Hava Yolları, Malta'ya kanat çırpacak

Türk Hava Yolları, Malta'ya kanat çırpacak
Türk Hava Yolları, yaz dönemiyle birlikte uçuş ağına bir noktayı daha eklemeye hazırlanıyor.

 

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları, uçuş ağına bir nokta ekliyor.
 
Türk Hava Yolları, uçuş ağına Avrupa'nın en küçük ada ülkesi olan Malta'ya uçma kararı aldı. Sicilya'nın güneyinde bulunan adalar ülkesi Malta'ya düzenlenecek seferlerinin 25 Mayıs 2013 tarihinden itibaren başlayacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Türk Hava Yolları, İstanbul-Malta seferlerini haftada 3 frekans olarak planlıyor.
 
MALTA'YI TANIYALIM
 
Güney Avrupa’nın adalar ülkesi Malta, Sicilya'nın 93 km güneyinde, üç büyük, iki küçük adadan oluşuyor. Akdeniz'in kesişme noktasında bulunan Malta, halk arasıda “the Magnificent" (Görkemli) olarak anılıyor. Doğu-batı yönündeki geçiş noktasını koruyan özel konumu, korunaklı doğal limanları ve yıl boyunca ılıman iklimi ile tarih öncesi çağlardan beri çeşitli kültürlere ait yerleşimlere sahne olmuş. Yüzölçümünden beklenmeyen tarihi zenginliğe sahip bu ülke bugün, yedi bin yıllık tarihi dokusu, güneşi ve deniziyle turistik bir görünüm sergiliyor.
 
Bağımsızlığına ancak 1964 yılında kavuşmuş olması konumunun taşıdığı önemi gösteriyor. Günümüzde de kullanılan trafik, hukuk ve eğitim sistemleri, adaların son hakimi olan İngilizlerden kalma. Bugün de İngiltere ile Malta arasında ekonomik ve sosyal işbirliği sürüyor ve Malta diğer birçok eski İngiliz sömürgesi gibi Birleşik Krallık üyesi olarak kabul ediliyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim