• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Türk Hava Yolları pilotlara yüklenecek

Türk Hava Yolları pilotlara yüklenecek
Türk Hava Yolları, kargo uçaklarında uçuş ekibi ile birlikte operasyonu gerçekleştiren yüklemeci (load master) personel, bir süre sonra artık uçuşlarda görev yapmayacak.

 

Türk Hava Yolları, kargo uçaklarında çok önemli bir görevi yerine getiren yüklemeci (load master) personelinin seferlere katılmasına gerek olmadığına karar verdi. Kargo uçaklarının dengeli yüklenebilmesi için matematiksel hesaplar yapan ve uçağın yüklenmesi ile boşaltılması sırasında sürekli kontrol eden load masterların işini kısa bir süre sonra pilotlar devralacak. Uçakların uçuş sırasında ve sonrasında kargo ile ilgili sıkıntı yaşamaması için ince hesaplar yapan load masterlar, THY’de artık olmayacak. Halen 26 tane bulunan load masterların yerine ikinci pilotlar yükleme konusunda eğitim almaya devam ederken, pilotların yükleme işini devralmasından hemen sonra load masterların 12’sinin işten çıkarılacağı, diğerlerinin ise farklı istasyonlarda görevlendirileceği kaydedildi.
 
THY’YE MALEZYA MODELİ GELİYOR
 
Türk Hava Yolları’nın load mastersız uçuş modelini hayata geçirmesinde Malezya Havayolları’nı örnek aldığı öğrenildi. Ancak uçakla kargo taşımacılığı konusunda deneyimli isimler, load mastersız uçuşların son derece riskli olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Uçuş sırasında iki pilot ile birlikte sefer gerçekleştiren load masterların  kargo bölümünde yangın, devrilme, kayma gibi konularda anında müdahale etmesi uçuş güvenliğinin sağlanmasında önemli bir rol oynarken load master olmadan yapılan uçuşlarda kargo bölümündeki sorunlara pilotun müdahale etmek durumunda kalacak olmasının bazı handikapları beraberinde getireceği, pilotlardan birinin rahatsızlanması halinde yüklemeci olmadan pilotların seferi devam etmesinin sakıncalar doğurabileceği iddia edildi.
 
Load masterların bir süre sonra uçuşlarda yer almayacak olması üzerine Türk Hava Yolları, ikinci pilotlara load master eğitimi vermeye başladı. Ancak pilotların bu durumdan oldukça şikayetçi oldukları öğrenilirken, uçağın yüklenmesi ve boşaltılması sırasında kontrolü pilotun sağlayacak olmasından dolayı ekstra görev süresinden dolayı pilotların rahatsız olduğu bildirildi. Türk Hava Yolları, geçtiğimiz yıllarda kabinde görevli bazı personellere eğitim vererek load master  olarak kullanmaya başlamıştı. Ancak üst üste yanlış yükleme sonucu meydana gelen aksaklıklar nedeniyle THY’nin bu konuda sıkıntılar yaşadığı biliniyordu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim