• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Türk Hava Yolları, Selanik'e uçacak

Türk Hava Yolları, Selanik'e uçacak
Selanik Otelciler Birliği ile THY arasındaki konaklama indirimi anlaşmasının süresi uzatıldı.

Türk Hava Yolları (THY) ile Selanik Otelciler Birliği arasında, Selanik'te Türk vatandaşlarına konaklamada indirim yapılmasını düzenleyen anlaşma bir yıl daha uzatıldı.

THY'nin Selanik Müdürü Utku Yazan ve Selanik Otelciler Birliği Başkanı Aristotelis Tomopulos, yaptıkları değerlendirmenin ardından anlaşmanın süresinin uzatılmasını kararlaştırdı. Buna göre, 2013'te THY ile Selanik'e uçacak Türk vatandaşları otellerde yüzde 20 daha ucuza konaklayacaklar.
 
''Selanik THY ile dünyaya açıldı''
 
Selanik'teki imza töreninde konuşan Tomopulos, THY'nin Selanik'in tanıtımında büyük katkısı olduğunu belirterek, ekonomik krize rağmen son bir yıl içerisinde otellerdeki doluluğun yüzde 50 arttığını söyledi.
 
Selanik'in, THY ile dünyaya açıldığını ve tanıtım atağına geçtiğini ifade eden Tomopulos, THY aracılığıyla Selanik'in ve bütün Kuzey Yunanistan'ın dünya pazarlarında ve fuarlarında tanıtımının yapıldığını belirtti. Tomopulos, bunun için THY'ye ve Türk müşterilere teşekkür etti.
 
THY Selanik Müdürü Yazan da ilk başta haftada dört olan İstanbul-Selanik sefer sayısının bir yıl içerisinde 7'ye çıkarıldığını dile getirerek, yolcu sayısında yüzde 100 artış kaydedildiğini bildirdi. 
 
Selanik'i ziyaret eden Türk vatandaşlarının sayısının artmasıyla, turizmcilerin bölgedeki Osmanlı eserlerinin tanıtımı için yeni çalışmalara başlattığını ifade eden Yazan, THY'nin girişimleriyle bölgedeki bazı otel ve restoranlarda artık dünyaca ünlü Türk çayının ikram edilmeye başlandığını belirtti.
 
Yazan, THY'nin, Selanik'in yanı sıra Batı Trakya bölgesinin tanıtımı için de çalışmalarda bulunduğunu belirterek, bölgeye yatırım yapmaya devam edeceklerini, bahar aylarında Gümülcine'de Türk ve Yunan turizmcilerin katılımıyla bir turizm sempozyumu düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim