• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Türk Hava Yolları yerli üretimde kararlı

Türk Hava Yolları yerli  üretimde kararlı
Yerli oto üretiminde başlatılan seferberlik, gökyüzüne de taşındı. THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir, yerli uçak üretiminin hayati bir konu olduğunu ifade etti.

THY, yerli uçakta kararlı

Yerli oto üretiminde başlatılan seferberlik, gökyüzüne de taşındı. THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir, yerli uçak üretiminin hayati bir konu olduğunu ifade etti.

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, yerli uçak üretimine büyük katkı sağlayacak 'parça üretimi' konusunda seferberlik başlattı. Geçen yıl düzenlediği ve 750 katılımcının ziyaret ettiği Parça İmalat Sergisi'nin ikincisini gerçekleştirmeye hazırlanan THY Teknik, Avrupalı Airbus, Amerikalı Boeing, Kanadalı Bombardier, Brezilyalı Embraer ve Hollandalı Fokker gibi dünyanın en büyük uçak üreticileri ile uçak yan sanayii firmalarını, yerli üreticilerle bir araya getirecek. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 28-30 Nisan'da gerçekleşecek '2. Havacılık Endüstrisi Sergisi ve Forumu'na, bini aşkın firmadan yaklaşık 3 bin kişinin katılması bekleniyor.

THY'nin iştiraki THY Teknik, 10. Ulaştırma Şûrası'nda havacılık sektörüne ilişkin alınan kararlar arasında 'Hava aracı ve/veya parçasının sertifikasyonunun Türkiye tarafından sağlanabilir hale getirilmesi' ve 'Yerli imalat olarak en az iki tip uluslararası bilinirliği olan tek/çift motor pervaneli ve çift motorlu hafif jet uçağı üretiminin gerçekleştirilmesi' hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız verdi. Bu amaçla geçen yıl martta Atatürk Havalimanı'ndaki 2. uçak bakım-onarım hangarında Parça İmalat Sergisi düzenlendi. 3 gün süren sergide, 3 bini aşkın uçak parçası, 450'yi aşkın firmayı temsil eden 750'yi aşkın şirket yetkilisi tarafından incelendi. THY Teknik AŞ Genel Müdürü Doç. Dr. İsmail Demir, gördükleri ilgi ve talep nedeniyle 28 Nisan'da 3 gün sürecek Parça İmalat Sergisi'nin ikincisini düzenleyeceklerini söyledi. Havacılık sektöründe nelerin imal edildiğini göstermek istediklerini ve yerli firmaların imalat yapmasını özendirmeye çalıştıklarını anlatan Demir, "İlk sergimizde, yerli imalatçılarımız ürünleri gelip gördü. Daha sonra imalatçılarımıza çeşitli eğitimler verdik. 2. sergimizde de, yerli imalatçılarımızla Airbus, Boeing Bombardier, Embraer, Fokker gibi uçak üreticilerinin yanı sıra motor ve komponent üreticilerini bir araya getireceğiz. Böylece imalatçı firmalarımızın sektöre daha aktif şekilde girmesini sağlayacağız." dedi.

Demir, yerli uçak üretim projesinin 'hayati bir konu' olduğuna dikkat çekerek, havacılık endüstrisi alanında yan sanayi desteği bulunmadan montaj hattı kurulmasının tam manasıyla arzulanan beklentiyi karşılayamadığını bildirdi. Mevcut sanayinin, uçaklar için bir şeyler üretiyor olması gerektiğine işaret eden Demir, "2010 boyunca biz bu işin pazarlamasını yaptık. Türkiye'de çok büyük kabiliyet bulunduğunu ve potansiyelin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini anlattık. Dünyanın önde gelen uçak üreticileri de, geçen yıldan itibaren Türkiye'ye heyet gönderip yerli imalatçılarımızı gezmeye başladı." şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim