• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Türk Hava Yolları, yüzde 25 ucuz getirecek

Türk Hava Yolları, yüzde 25 ucuz getirecek
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK bünyesinde kurulan Sağlık Turizmi İş Konseyi’ni tanıttı. SAİK, 10 yıl sonrası için 10 milyar dolarlık ‘sağlık turizmi geliri’ hedefi koydu.

Türk Hava Yolları, yüzde 25 ucuz getirecek

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK bünyesinde kurulan Sağlık Turizmi İş Konseyi’ni tanıttı. SAİK, 10 yıl sonrası için 10 milyar dolarlık ‘sağlık turizmi geliri’ hedefi koydu.

Hisarcıklıoğlu, “En büyük desteği bu turistleri yüzde 25 indirimli getirecek THY verecek” dedi.Yaklaşık 10 yıl sonra 500 bin hasta ve 10 milyar dolarlık hedef konulan sağlık turizmine en büyük katkı Türk Hava Yolları’ndan (THY) olacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sağlık turizmi sektörüne THY’nin de destek verdiğini belirterek, “THY, Türkiye’deki hastanelerden alınan belge ile sağlık turizminden faydalanmak isteyen hasta ve refaketçiye yüzde 25 indirim sağlıyor” diye konuştu.

İlk 15’in içindeyiz

DEİK bünyesine oluşturulan Sağlık Turizmi İş Konseyi’nin (SAİK) tanıtım toplantısında konuşan Hisarcıklıoğlu, “2010 yılında 78 milyar dolar olan ve 2012 yılında 100 milyar dolara ulaşacak olan dünya sağlık turizmi piyasasında şu anda ilk 15’teyiz. Ancak bu alana daha yeni yeni giriyoruz” dedi.

7 bin dolar harcıyor

Bir turistin ortalama 650 dolar, ancak sağlık turistinin 7 bin dolar harcadığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Türk sağlık turizmi 2010’da tahminen 850 milyon dolarlık bir ciroya ulaştı. Tayland’ın 2010’da 12 milyar dolar sağlık turizmi geliri elde ettiğini biliyor muyuz? Bugün 51 ülke sağlık turizmini milli sektör ilan etmiş durumda. Çünkü bu sektör daha emekliyor, yarın yürüyecek, sonra da koşacak.”

Baby boomers dönemi

2005 yılında 500 bin ABD’linin sağlık için yurtdışına çıktığını, bu rakamın geçtiğimiz yıl 6 milyon kişiye ulaştığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, şu bilgileri verdi: “2017 yılında 15 milyon olması öngörülüyor. 2015 yılında gelişmekte olan ülkelerde ‘baby boomers’ olarak adlandırılan 220 milyon civarı nüfusun yaşlılık dönemlerine girmesi bekleniyor. Günümüzde sadece ABD’de 43 milyon kişinin sağlık sigortasız ve 120 milyon kişinin de diş sigortasız olduğu düşünülürse, ABD ve benzeri gelişmiş ülkelerin sağlık turizmine ilgilerinin üst boyutlara tırmanması sürpriz olmayacak.

Milli sektör ilan edilsin

SAĞLIK turizminin Türkiye’de milli sektör olarak kabul edilmesi için girişimlerde bulunacaklarını söyleyen SAİK Başkanı Ruşen Yıldırım, “SAİK’in diğer kurumlardan ayırt edici özelliği var. Bu da ilk defa Akredite Hastaneler Derneği üye hastaneleri, TÜRSAB, THY, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın üst düzey temsilcileriyle sağlık ve turizm sektörünün önde gelen temsilcilerinin yer aldığı bir çatı organizasyon olması” diye konuştu.

Sağlık turizmi yol haritası

SEKTÖRÜN izleyeceği yol haritasını anlatan Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları sıraladı:

Yabancı sigorta şirketlerinin poliçelerinde Türkiye’deki sağlık hizmetlerini yazmaları sağlanmaya çalışılacak.
Sağlık turizminin, ‘hizmet ihracatı’ kapsamında değerlendirilmesi için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere kamunun çeşitli kademeleriyle değerlendirmeler yapılacak. Vatandaşlarının yurtdışında sağlık hizmeti almaya destek olan Kuveyt gibi ülkelerin Türkiye’ye de hasta göndermelerini sağlamak için girişimde bulunulacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim