• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Türk Hava Yolları'na "Kibar" ortak geldi

Türk Hava Yolları'na "Kibar" ortak geldi
Türk Hava Yolları (THY) Kibar Holding’le ortak uçak koltuğu üretip dünyaya satacak.

THY, ‘Kibar’ ortak seçti

Türk Hava Yolları (THY) Kibar Holding’le ortak uçak koltuğu üretip dünyaya satacak.

THY’nin Kibar Holding’in bünyesindeki koltuk üreticisi Assan Hanil ile birlikte yüzde 50 ortaklıkla kurduğu yeni şirket İzmit’te yapacağı fabrikada her türlü hava araçlarının koltuk üretimini gerçekleştirecek. Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, üretecekleri koltukları sadece THY uçaklarına değil Avrupa, Orta Asya ve Körfez ülkelerindeki havayolu şirketlerine de satacaklarını belirtti.

100 bine ulaşılacak

Kibar, Koreli ortakları Hanil’in de bu koltukları Asya’ya pazarlayacağını ifade ederek, “Biz ilk etapta Assan Hanil’in İzmit’teki fabrikasında üretime başlayacağız. Daha sonra üretim aynı bölgede yeni kurulacak fabrikaya geçecek. İlk etapta 10 bin adetle başlayıp uçak koltuğu üretiminde 100 bin adetlere ulaşmak istiyoruz” dedi.

THY’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında da ortak girişim şirketi kurulmasına ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, şöyle denildi: “Türk Hava Yolları A.O., Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Assan Hanil Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında ortaklığımızın sahip olduğu ve/veya işlettiği uçaklar da dahil olmak üzere her türlü hava araçlarının koltuk tasarımı, üretimi, lojistik desteği, modifikasyonu ve pazarlanması hizmetleri ile taraflar arasında mutabık kalınacak diğer ilgili hizmetleri vermek üzere bir ortak girişim şirketi kurulmasına, bu hususta bir mutabakat zaptı imzalanmasına; ortak girişim sözleşmesinin mutabakat zaptının imza tarihinden itibaren 30 gün içinde imzalanmak üzere Yönetim Kurulu’nun tasvibine sunulmasına, gerekli iş ve işlemler için Genel Müdürlüğün yetkilendirilmesine karar verilmiştir.”

Dünyada 5-6 firma üretebiliyor

Kurulan şirket, ilk etapta 5 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı yapacak. Fabrika ile ilgili detaylar fizibilite çalışmalarından sonra belli olacak. Kibar Holding Başkanı Ali Kibar, uçak koltuğu üretimini dünyada sınırlı sayıda firmanın yapabildiğini kaydederek, “5-6 şirket vardır. Sebebi çok özel testlerden geçmesi. Biz otomotiv sektörü için koltuk üretiyorduk, THY ile ilk kez bu alana giriyoruz. THY teknik ekibi bu testler konusunda bize yol gösterici olacak.”

Otomotive yılda 200 bin adet koltuk yapıyor

KORELİ Hyundai’nin de Türkiye’de ortağı olan Kibar Holding’in bünyesindeki Assan Hanil, otomotiv sektöründe faaliyet gösteriyor. İzmit’teki Hyundai Assan fabrikasının yanında yer alan Assan Anil, 1997 yılında Koreli Hanil ve Kibar Holding ortaklığıyla kuruldu. Yüzde 60’ı Kibar Holding’in yüzde 40’ı Korelilerin olan şirket 18 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 30 bin metrekare alan üzerindeki fabrikasında araçların koltuk,tavan kaplaması, yer halısı, kapı iç panolarının yanısıra plastik enjeksiyon, tampon ve alet tablosu gibi tüm iç giyimini oluşturan parçaları üretiyor. Hyundai’nin dışında Gölcük’te Ford Otosan’ın ürettiği Tansit Connect içinde koltuk üreten Assan Hanil, yılda 200 binin üzerinde koltuk üretimi yapıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim