• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Türk Hava Yolları'nda arabulucu skandalı

Türk Hava Yolları'nda arabulucu skandalı
İşçi ve işveren arasındaki anlaşmazlıklarda tarafsız olarak görev yapması gereken ‘arabulucu’ Türk Hava Yolları’nın (THY) danışmanı çıktı.

Radikal Gazetesin'nin haberine göre, Çalışma Bakanlığı’nın tarafsız arabulucu listesinde yer alan Prof. Dr. Fevzi Şahlanan’ın THY’ye iş hukuku konularında danışmanlık hizmeti verdiği ortaya çıktı.

CHP ’li Umut Oran’ın soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Sözleşmesinde yapılan açık düzenlemeye göre toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ve ihtilaflarına katılmamaktadır” dedi.

Oran ise, “Şahlanan tarafsız değildir, ilkeler kişilerden daha önemlidir” dedi.

‘Objektif yaklaşamaz’

Oran’ın soru önergesine yanıt veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma Bakanlığı’nın arabulucu listesinde yer alan Prof. Dr. Fevzi Şahlanan’ın iş mevzuatına ilişkin her türlü hukuki araştırma, inceleme ve danışmanlık konusunda THY’ye hizmet vermekte olduğunu açıkladı. 15 Eylül 2003, 31 Aralık 2012 tarihli sözleşmeler bazında Şahlanan’a piyasa şartlarının oldukça altında bir ücret ödendiğini belirten Şimşek, “... Sözleşmesinde yer alan düzenleme gereğince (Şahlanan) toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ve ihtilafların çözümü toplantılarına katılmamaktadır. Sayın Şahlanan’ın kendisinden hizmet alınmaya başlandığı 15 Eylül 2003 tarihinden itibaren THY ile Hava-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi imzalanmasına ilişkin süreçlerde tarafsız arabuluculuk yaptığı, sözleşmesinde yapılan açık düzenleme gereği sendika ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ve ihtilaflarının çözümü toplantılarına dahi katılmadığı görülmüştür” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim