• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Türk Hava Yolları’nda seferberlik ilan edildi

Türk Hava Yolları’nda seferberlik ilan edildi
Türk Hava Yolları’nda son dönemde uçuş ekibi konusunda yaşanan sıkıntı sebebiyle ofis görevi yapan pilot ve hosteslerin uçuşa gönderilmesi kararlaştırıldı. Bu karar sonrası şirketten peş peşe istifa haberleri geldi.

THY kokpit ve kabinde sular bir türlü durulmuyor. Son  yıllarda hızla büyüyen filoya karşılık personel sayısında yetersiz kalınması, THY kokpit ve kabinde zaman zaman sıkıntılara neden oluyor.

 
Mesai sürelerinin kısaltılması ve ekip sayısının azaltılmasına rağmen uçuş sayılarının sürekli artmasıyla, operasyonel anlamda zorlanan Türk Hava Yolları, çareyi ofiste görevli pilot ve hostesleri uçuşa göndermekte buldu.
 
Türk Hava Yolları’nda yönetici durumunda görev yapan pilotlar ve kabin memurlarının uçuşa gönderilmesi kararı sonrası istifalar yaşandı. Uçuş öğretmenlerine minimum 50 saat uçuş şartı sonrası Kabin Hizmetleri Başkanı Emine Lim’e yakınlığıyla bilinen  Planlama Şefi Öznur Sanpaz görevlerinden istifa ederek hatta geri döndü.
 
Pilotların da aynı şekilde uçuşlara verilmesi talimatından rahatsız oldukları kaydedildi.
 
Bu arada Türk Hava Yolları, ortalama 1700 TL maaşla işe aldığı part time kabin memurlarından da umduğunu bulamadı. THY tarafından verilen eğitim sonrası göreve başlayan çok sayıda kabin memurunun istifa ettiği belirtildi. Bilindiği gibi THY, birkaç gün önce yeni bir ilan vererek kabin memuru alacağını duyurmuştu. Yeni alınacak kabin memurlarının da part time olarak görevlendirilecek olması sebebiyle kabindeki ekip sıkıntısına kalıcı çözüm bulunmasının zor olduğu belirtiliyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim