• BIST 9439.86
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Türk Hava Yolları'ndan Erzurum'a otel

Türk Hava Yolları'ndan Erzurum'a otel
Türk Hava Yolları’nın Erzurum’a 100 yataklı bir otel yaptırmak için fizibilite çalışması yaptığı öğrenildi.

THY’den Erzurum’a otel

Türk Hava Yolları’nın Erzurum’a 100 yataklı bir otel yaptırmak için fizibilite çalışması yaptığı öğrenildi.

2011 Kış Oyunları’nın kente sağladığı tanıtım desteği sayesinde yeni yatırımlar kentin kapısını çalmaya başladı. İlk olarak bir dünya markası haline gelen Türk Hava Yolları’nın Erzurum’a 100 yataklı bir otel yaptıracağı öğrenildi. Kent merkezinde yapılması planlanan otel için THY yetkililerinin yer tespiti yaptığı belirtilirken, yatırımla ilgili edetayların önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı kaydedildi.

“YATIRIMCI SEZONU GÖRMEK İSTİYOR”

Bu arada yeni yatırımlar için 2012 kış sezonunun çok önemli olduğunu söyleyen Erzurumlu turizmciler, “2011 Kış Oyunları Palandöken başta olmak üzere Kandilli ve Konaklı’nın tanıtımı açısından büyük yarar sağladı. Şimdi tüm yatırımcılar 2012 kış sezonunu görmek istiyorlar. Bu noktada charter seferleri vegelecek turistlerin profili çok önemli olacak” dediler.

“AVRUPALI TURLAR GELMEYE BAŞLADI”

Palandöken’e son 10 yılda en çok Rus turistin geldiğini anımsatan turizmciler son dönemde Avrupalı turistlerin de dikkatini çekmeye başladıklarını belirttiler. Yatırımcıların uygun ortamı aradığını belirten turizmciler, şunları söylediler. “Artık Avrupalı turlar Erzurum’u tercih etmmeye başladı. Ancak Avrupalılar kaliteye çok düşkünler. Yeni ve bol yıldızlı otel arayışındalar. 2012 yılından sonra en az 2ya da 3 otelin Erzurum’a yapılacağını öngürüyoruz.”

“İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ”

“Ancak bu noktada 12 Haziran Genel seçimleri de çok önemli. Yatırımcılar siyasi istikrar istiyorlar. 12 Haziran seçimlerinden çıkacak sonuç Erzurum’a yapılacak yatırımlara da bir anlamda zemin oluşturacak. Seçimden sonra dengelerin değişmemesi ve 2012 kış sezonunun hareketli geçmesi Erzurum’a yep yeni yatırımlarla buluşturacaktır.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim