• BIST 9645.02
  • Altın 2412.895
  • Dolar 32.5807
  • Euro 34.7809
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Türk Hava Yolları'nın hedefi 129 bin yolcu

Türk Hava Yolları'nın hedefi 129 bin yolcu
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, hac mevsiminde 129 bin kişiyi taşıyacakları öngörüsünde bulundu..

THY'NİN HEDEFİ 129 BİN!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, hac mevsiminde 129 bin kişiyi taşıyacakları öngörüsünde bulundu..

"Özellikle Ramazan umrecilerinin çok sayıda geleceğini, aynı zamanda da hac operasyonu olduğunu" kaydeden Kotil, şunları söyledi: "Geçen yıl hac operasyonumuz çok başarılı geçmedi, biz de bundan çok memnun değiliz. Buradaki yetkililer de performanstan memnun değiller. Tabii ki bu da ortak çalışmaydı, ama bu yıl daha çok hacı taşıyacağız inşallah. 120 bini bulacağız. Türkiye'den 60 bin, yurt dışından bütün ağ üzerinden 60 bin taşıyoruz. Bu 120 bin kişi daha çok rahat etsin diye, bütün yetkililerle görüşüp ilave tedbirleri alıyoruz.
İnşallah önümüzdeki hac operayonu mevsiminde bırakın bekleneni yapmayı, onun bir kat daha fazlasını yapmış oluruz ve gerçekten bunun için emek ve para da harcayacağız."

Kotil, Riyad'da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileriyle toplantılarında ilave uçuş planlarının da görüşüldüğünü belirterek, "Cidde'de günde 3 sefer yapıyoruz. Geçmişte haftada 3 sefer yapıyorduk. Riyad'da 2 iş seferine çıkıyoruz, Medine'de günde 2 seferimiz var. Bunlar tarifeli olanlar. Tabii bunun yanında aşağı yukarı 10 sefer de ilave umre ve hac uçuşları gerçekleşiyor. Biz bunları artırmak istiyoruz. Sivil Havacılık yetkilileri de 'artırabilirsiniz' dediler. Gerçi bu, iki devletin sivil havacılıkları arasındaki görüşmedir. Biz hava yolu olarak bir an önce önümüzün açılmasıyla daha çok uçmak istiyoruz"

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim