• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Türk Hava Yolları'nın kokpiti BM gibi oldu

Türk Hava Yolları'nın kokpiti BM gibi oldu
Dünyanın sayılı şirketlerinden Türk Hava Yolları, filosundaki uçak sayısını artırdı. Kurum, pilot ihtiyacını karşılamak için bünyesinde 126 `yabancı kaptan` çalıştırıyor.

THY KOKPİTİ BM GİBİ

Dünyanın sayılı şirketlerinden Türk Hava Yolları, filosundaki uçak sayısını artırdı. Kurum, pilot ihtiyacını karşılamak için bünyesinde 126 `yabancı kaptan` çalıştırıyor.

Filosundaki uçak sayısını artıran Türk Hava Yolları (THY) pilot ihtiyacının bir kısmını yurtdışından karşılıyor. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin`in THY`de çalışan yabancı pilotlarla ilgili soru önergesini cevaplandıran Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kurumda kaptan ve 2. pilot açığını kapatmak için yurtiçi ve yurtdışından alımların devam ettiğini söyledi.

Şimşek`in verdiği bilgiye göre;

THY`de halen uçmakta olan ve eğitimleri devam eden 126 yabancı kaptan pilot çalışıyor. Dünyanın dört bir yanından eleman çalıştıran THY, pilot ihtiyacını daha çok ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya gibi havacılık sektöründe önde gelen ülkelerden karşılıyor.

TÜRK PİLOT MECBURİ

Sivil havacılık şirketlerinde çalışanlarla birlikte, Türk havacılık sektöründe 400 yabancı pilot istihdam ediliyor. THY bünyesine katılan yabancı pilotlar teorik eğitimin ardından LIFUS adı verilen uçak ile uçuşlara başlıyor. Eğitim uçuşu sürecini tamamlayan yabancı pilotlar, daha sonra kaptan pilot olarak görev yapmaya başlıyor. Yabancı pilotların uçuşunda kokpitte mutlaka bir Türk pilotu bulunuyor. THY bugüne kadar eğitim sürecinde standardı sağlayamayan 6 yabancı kaptan pilotla ilişiğini kesti.

BM GiBi HAVAYOLU

THY`de görevli 126 yabancı pilotun vatandaşı olduğu ülkeler şöyle: Avustralya, Avusturya, Brezilya, İrlanda, Kanada, Rusya, ABD, Belçika, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Hollanda, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, İspanya, Japonya, Moldova, Norveç, Romanya, Sırbistan, Slovakya, İsveç. Öte yandan THY`de halen bin 800 pilot görev yapıyor. Bunların yüzde 50.8`si Türk Hava Kuvvetleri, yüzde 39.8`i üniversite, yüzde 1`i ise Emniyet Genel Müdürlüğü kökenli.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim