• BIST 9534.43
  • Altın 2478.558
  • Dolar 32.4914
  • Euro 34.5802
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Türk Hava Yolları'nın romantik pilotu

Türk Hava Yolları'nın romantik  pilotu
Yaptığı birbirinden güzel anonslarla uçağına binen yolcuları rahatlatıp, uçakta romantizm rüzgarları estiriyor.

THY'nin romantik pilotu!

Türk Hava Yolları'nın (THY) Kaptan Pilotu Alper Demirer, yaptığı birbirinden güzel anonslarla uçağına binen yolcuları rahatlatıp, uçakta romantizm rüzgarları estiriyor.

THY uçağı ile yaptığı bir yolculukta pilotun uçuş sırasında yaptığı romantik anonsuna tanık olan AA muhabirine, uçuş sonrasında simulatörde açıklamalarda bulunan Kaptan Pilot Alper Demirer, pilotların uçuş sırasında yaptığı ve uçuş hakkında bilgiler verdiği anonsu biraz süsleyerek yolcuları rahatlatmayı amaçladığını kaydetti.

Uçakta yaptığı anonsun başlangıç noktası, uçulan yer, uçuş saati, zamanı ve mevsimine göre küçük değişiklikler gösterdiğini ifade eden Demirer, anonsunda genellikle şu sözcükleri kullandığını söyledi:

''Değerli hanımefendiler, beyfendiler, sevgili çocuklar, kendini çocuk hisseden her yaştaki misafirlerimiz, uçağımıza hoş geldiniz. Kaptanınız Alper Demirer konuşuyor. Öncelikle bulutlar üzerindeki gezinti keyfini bizlerle paylaştığınız için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Bizler Türk Hava Yollarında her sabah mutluluğa uyanırız. Her uçuşumuzda sizlere 'hoş geldiniz' demek bizlere ayrı bir mutluluk verir. Bizler gökyüzüne sizlerden aldığımız bu enerjiyle mutluluğun resmini çizeriz. Uçuşlarımızda bize bazen güneş, bazen ay ve yıldızlar, ancak daima sizler arkadaşlık edersiniz. İçinde bulunduğumuz bu güzel sonbaharda sizleri sevdiklerinize ulaştıracak olmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün sizleri Trabzon'a değerli kaptan arkadaşım Hasan Yücel uçuracak, ben kendisine yardımcı olacağım.

Aynı zamanda bu uçuşumuzda sizlerden hiçbir zaman güler yüzünü eksik etmeyen, pozitif enerjisini her zaman sizlere yansıtan, sizlerin emniyeti ve güveni için bu uçakta bulunan değerli bir kabin ekibimiz olacak. Uçuşumuz 31 bin feet yükseklikte olacak. Türkiye saatiyle 15.30'da Trabzon'a inmeyi planlıyoruz.

Öncelikli görevi sizlerin emniyetini sağlamak olan değerli kabin ekibim ve Türk Hava Yolları olarak hepinize emniyetli ve keyifli, güzel bir uçuş diliyorum. Uçmak istediğiniz her zaman bizler burada olacağız, mutluluk gölgeniz olsun...''

ŞİİR VE EDEBİYATA İLGİ
Alper Demirer, uçuş hakkında bilgi verilen standart anonsların dışına çıkmasıyla ilgili olarak da şu görüşleri dile getirdi:

''Tüm havayolu şirketlerinde olduğu gibi, uçuş emniyeti Türk Hava Yollarında da ön plandadır. Yolcu odaklı bir şirketiz. İster yerli, ister yabancı olsun tüm yolcularımızın havacılıkla ilgili tanışıklığı sadece kabinde oturmaktan ibaret olduğu için uçuş sırasında tedirgin oluyorlar. Yolcuların bu tedirginliklerini bir nebze azaltabilmek ve minimuma indirmek amacıyla hem bizlerin sesinden duydukları güveni hem de bu güveni küçük küçük mutluluklarla, güzel sözcüklerle pekiştirmek amacıyla böyle bir anons yapma ihtiyacı hissettim, yolcumuzun gerginliğini azaltmak amacıyla. Olumlu tepkiler de aldım. Zaten yazdığım oldukça şiir var, edebiyatla yakından ilgileniyorum. Bunların da etkisiyle biraz edebi, biraz romantik bir anons oluyor. Sanıyorum şirketim de bununla ilgili olumlu düşüncelere sahip ki bu anonsun yayınlanmasına izin veriyor. ''

Anonsun ilk yapıldığı günle ilgili anısını da paylaşan Kaptan Pilot Demirer, ''Havacılıkta, zaman zaman bizlerden kaynaklanmayan gecikmeler yaşanıyor. Bu gecikmeler nedeniyle işine, eşine, evine geç kalan yolcularımız oluyor doğal olarak. Gerginlikleri de uçağa bindiklerinde direkt olarak tabii ki bizlere yansıyor. Bizim her zaman moralimiz yüksek, aklımız dingin bir şekilde görev yapmamız gerekiyor. Bu anlamda, ekibimin moralini yüksek tutabilmek amacıyla yolcuya gecikmenin bizden kaynaklanmadığını anlatmak ve gerginliği minimuma indirmek için tatlı sözler söyleme ihtiyacı duydum. Etkili de oldu, yolcudan da olumlu tepkiler aldım ve anonslar böylece başlamış oldu'' diye konuştu.

Alper Demirer, yolcuların memnuniyetini gördükçe bu anonsları giderek her uçuşta yapmaya başladığını belirterek, anonsun arkasından kabin amirinin kendisine yolculardan alkışlayanların, uçaktan inerken kartını bırakanların, görüşmek isteyenlerin olduğunu, özel olarak teşekkür etmek isteyenlerin bulunduğunu ve uçuş korkusunu yendiğini söyleyen, uçaktan inmek istemediğini söyleyenlerin olduğunu söylediğini kaydetti.

Anonslar sırasında çocukları da dikkate aldığını ifade eden Demirer, ''Bir çocuğun annesi 'sevgili çocuklar' dediğiniz zaman kızım direkt olarak bana baktı ve 'anne benden de bahsediyor' dediğini söyledi. Bunlar gerçekten çok güzel duygular'' diye konuştu.

Aslında yolcunun yapılan anonsları çok fazla dinlemediğini dile getiren Demirer, ''Ancak yolcunun dikkatini çeken, yolcunun gönlünü hoş tutacak anonslar yaptığınız zaman elbette onlar da çok mutlu oluyor. Bu şirketimiz adına da olumlu bir durum. Zaman zaman gün batımı, zaman zaman gün doğumu, bazen İstanbul'da Avrupa kıtasından Asya kıtasına geçerken bana göre dünyanın en güzel manzarası olan İstanbul Boğazı üzerindeyken o an yolcu dışarı bakmayabiliyor, anonslarımla o anı yolcularla paylaşmak istiyorum. 'Dünyanın en güzel manzarasını, Asya kıtasından Avrupa kıtasına geçerken Türk Hava Yolları farkıyla izlemeye sizleri davet ediyorum' diyorum. Eminim yolcu da bundan çok memnun oluyordur'' dedi.

Yapılan anonsların zaman zaman değişiklik gösterebildiğini ifade eden Demirer, ''Gün doğumunda yaptığım anonsta şöyle diyorum; 'karanlıktan yavaş yavaş laciverte, bir müddet sonra mavi renge bürünecek olan gökyüzüne bu rengi büründürecek ve bizleri ısıtacak güneşin doğuşunu izlemeye sizleri davet ediyorum' diyorum. Gün batarken, 'mavi rengini yavaş yavaş laciverte daha sonra soğuğa bırakmak üzere güneş bizi terk ediyor. Bu hüzünlü terk edişi izlemeye sizleri davet ediyorum' diyorum. Gecenin ortasında uçuyorsak o zaman 'yıldızların altında, bulutların üstündeki bu güzelliği (bazen ay doğmuş oluyor) seyretmeye sizleri davet ediyorum'' diyorum. Olabildiğince yolcuyu uçuşun içinde tutmaya çalışıyorum. Yolcuların kokpitten gelen bu anonsları her zaman olumlu olarak aldığından eminim. Çünkü onlara pozitif bir enerji gönderdiğime inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Demirer, Alper kaptanların artmasının kendisini mutlu edeceğini belirterek, ''Emin olun şirketimizde birçok Alper Kaptan var. Dünyada da bunların artacağına inancım tam'' dedi.

400'Ü AŞKIN ŞİİRİ VAR
Türk Hava Kuvvetlerinde 16 yıl uçtuktan sonra 2006 yılında Türk Hava Yollarına geldiğini ifade eden Kaptan Pilot Alper Demirer, burada 5,5 yıldır görev yaptığını, uçuk kokpitine ise ilk kez 1986 yılında oturduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde VIP pilotu olarak görev yaptığını, cumhurbaşkanları, dışişleri bakanları ile uçuş yaptığını ifade eden Demirer, ''Orada da çok keyifli uçuşlar yaptım. Oradaki tecrübelerimi, birikimlerimi bugün burada da kullanıyorum. Sanıyorum olumlu tepkiler de alıyorum'' dedi.

Kaptan Pilot Alper Demirer, romantik bir kişiliğe sahip olduğunu, bu anonsların altında da bu özelliğinin yattığını belirterek, ''Basılmış bir kitabım yok ama kitap olacak kadar sayıda şiir yazdım. Sanıyorum 400'ü aşkın şiirim var. Bunlar eşe, sevgiliye, çocuğuma, arkadaşımın yeni doğmuş bebeğine, anneye, babaya yazılmış şiirler. Şiirlerimi an geliyor uçuş sırasında, an geliyor evdeyken, an geliyor çocuğumun mezuniyet töreninde duygulandığım anda yazıyorum'' diye konuştu.

Demirer, 14 yaşındaki oğlu Onuralp'in de sanatçı bir yanının olduğunu dile getirerek, Onuralp'in gitar çaldığını, ayrıca ''Aşk Tesadüfleri Sever'' filminde başrol oyuncusunun çocukluk arkadaşının lise yaşlarını oynadığını, bir ajansa kayıtlı olduğunu da sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim