• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Türk heyeti NASAya ziyarette bulundu

Türk heyeti NASAya ziyarette bulundu
Uzay teknolojileri alanında faaliyet gösteren kuruluşların temsilcileri NASA'ya ziyarette bulundu. Heyet, tesisleri incelerken, NASA Başkanı Charles Bolden ile görüştü.

Uzay teknolojileri alanında faaliyet yürüten kuruluşların temsilcilerinden oluşan Türk heyeti, NASA'nın tesislerini inceledi.

Türkiye'nin uzay teknolojileri alanında bilimsel ve ticari faaliyet yürüten kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir heyet, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Başkanı Charles Bolden'le görüştü, tesislerde incelemelerde bulundu.

Türk heyeti, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile NASA'nın birlikte organize ettiği program kapsamında Kennedy Uzay Merkezi ve Cape Canaveral Fırlatma Üssü'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Çalışma ziyaretine, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Cihan Kanlıgöz, TÜBİTAK Uzay Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Lokman Kuzu, TUSAŞ Uzay Grup Başkanı Sinan Şenol ve Roketsan Uzay Projeleri Müdürü Başar Seçkin'in de aralarında bulunduğu yetkililer katıldı.

Kennedy Uzay Merkezi'nde fırlatma ekipman test tesisini, mobil fırlatma rampasını, roket montaj binasını, ateşleme odalarını, fırlatma alanını ziyaret ederek bilgi alan heyet, Cape Canaveral Fırlatma Üssü'nde ise hangarlar, komuta kontrol odaları, telemetri, kimya, moleküler, aşınma, uçuş deney laboratuvarları, uluslararası uzay istasyonu montaj kulesi, gözlem odası ve fırlatma alanlarında incelemede bulundu.

Değerlendirme toplantıları yapıldı

Heyet, NASA Başkanı Charles Bolden ve diğer üst düzey yetkililerle uzay alanında işbirliği yapılabilecek hususlara ilişkin değerlendirme toplantıları yaptı. Bu kapsamda Türkiye'deki uzay çalışmalarına ilişkin NASA yetkililerine sunum yapılırken, NASA görevlileri de faaliyetleri ve işbirliği yapılabilecek konular hakkında bilgi verdi.

http://www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim