• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Türk işadamından Miami'ye yat limanı

Türk işadamından Miami'ye yat limanı
Türk işadamı Mehmet Bayraktar, 500 milyon dolara Miami'de lüks otel ve mega yat limanı yapacak. Island Gardes adlı projenin temeli önümüzdeki yıl atılacak

Türk işadamından Miami'ye yat limanı

Dev projelere imza atan Türkler adeta tüm dünyaya parmak ısırtıyor... Bu projelerden bir tanesi de işadamı Mehmet Bayraktar'a ait. Bayraktar, Miami'de lüks otel ve mega yat limanı yapacak. Mehmet Bayraktar'ın 10 yıldan beri hayata geçirmek için beklediği 500 milyon dolarlık yatırımı, sonunda onay almayı başardı.

10 YIL SÜREN DAVALAR

New York merkezli iş portalı turkavenue.com'un haberine göre; Miami'deki İl Meclis Komisyon toplantısında yapılan oylama sonucu Bayraktar'ın yatırımının önündeki engeller kalktı. Bayraktar'ın ortak olduğu Flagstone şirketi adına lobi yapan Brian May, 2012'de temel atacaklarını duyurdu. Island Gardes adlı projede mega yat limanı yapılması, daha sonra da lüks otelin inşasına başlanması planlanıyor. Miami'nin Island Gardens bölgesine yapılacak lüks otel, mega yat limanı kompleksi, ilk kez 2001 yılında onaylanmış, Miami İl Meclis Üyeleri 2004 yılında arazinin Bayraktar'ın şirketine kiralanmasına izin vermişti. Daha sonra bölgede yaşayanların açtığı davalarla uğraşmak zorunda kalan Bayraktar, bir türlü temeli atamamıştı. Florida Eyalet Meclisi geçtiğimiz Ağustos ayında projeyi onaylamıştı. Tartışmanın çıkış nedeni de, Flagstone'a kiralanan Island Gardens bölgesinin 1949 yılında Miami şehrine kamu kullanımına sunulmak üzere devredilmesi gösteriliyor.

KUMARHANE EKLENEBİLİR

Lüks otel ve mega yat limanından oluşan Island Gardes projesine kumarhane de eklenebileceği bildirildi. Türk işadamı Mehmet Bayraktar'ın ortak olduğu Flagstone adlı şirketin yetkilisi Brian May, bunun henüz plan dahilinde olmadığını, ancak önümüzdeki günlerde Mehmet Bayraktar ile bu konunun konuşulacağını söyledi. Yatırımcılar, Florida'daki kanunu değiştirmeyi başarabilirlerse, kumar oynatma iznini gelecek yasama döneminde almayı umut ediyor.

island.jpg

DENİZHABER AJANSI

www.DenizHaber.Com.tr 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim