• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Türk işadamları Titanic 2 için sıraya girdi

Türk işadamları Titanic 2 için sıraya girdi
Avustralyalı milyarder Clive Palmer'ın Çin'de inşa ettirdiği Titanic II'de seyahat etmek için şimdiden çok sayıda kişi sıraya girdi. Aralarında çok sayıda tanınmış Türk işadamları da var

1912'de batan efsane gemi Titanic'in ikizi 2016'da suya inecek. Avustralyalı milyarder Clive Palmer'ın Çin'de inşa ettirdiği Titanic II'de seyahat etmek için şimdiden çok sayıda kişi sıraya girdi. Aralarında çok sayıda tanınmış Türk işadamları da var.

Titanic'in ikizi 2016 yılında sefere çıkacak. Zenginler şimdiden sıraya girdi. Türkiye'den Ali Şen, Ahu Aysal, Mustafa Aygün ve Abdulkadir Konukoğlu, Titanic'le seyahat etmek isteyenlerden...

ABD, İngiltere ve Güney Amerika'dan bazı zenginler bilet için 1 milyon doları bile gözden çıkardı. Takvim'den Özlem Kamer Tercanlı'nın haberine göre Türkiye'den de Titanic II yolculuğuyla ilgilenen isimler arasında; Fenerbahçe'nin eski Başkanı Ali Şen, Les Ottomans Hotel'in sahibi Ahu Aysal, Titanic Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aygün ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu yer alıyor.

NOSTALJİ YAŞATACAK

Ali Şen, Titanic II'de seyahat etmek istediğini belirterek, "Çok iyi düşünülmüş bir nostalji. Yalnız kaptana söyleyelim daha dikkatli olsun" dedi. Ahu Aysal "Bu fikre bayıldım. 2016'daki ilk seferde yer almak istiyorum" derken; Mehmet Aygün ise, "Bu kadar otellerini yapıyoruz. O gemide yer almazsak olmaz" yorumunu yaptı. Konukoğlu da, Titanic'le seyahat etmek isteyeceğini, müsait olduğu bir zamanı bu gemi için ayıracağını kaydetti.

MODERN KOPYA

Titanic II, 100 yıl önce batmayan gemi olarak suya indirilen ve ilk seferinde sulara gömülen Titanic'in modern bir kopyası olacak. Orijinal Titanic'le aynı rotayı izleyerek ilk seferine çıkacak olan Titanic II, İngiltere'nin Southampton Limanı'ndan demir alacak.

ATLANTİK'E GÖMÜLDÜ

Filmlere konu olan Titanic, White Star Line şirketine ait Olympic sınıfı bir yolcu gemisiydi. İrlanda tersanelerinde üretilen gemi, 15 Nisan 1912'de daha ilk seferinde bir buz dağına çarpıp, Kuzey Atlantik sularına gömüldü. Batışı bin 514 kişinin ölümüyle sonuçlandı ve en büyük deniz felaketlerinden biri olarak tarihe geçti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim