• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Türk kanalları dünyaya taşınacak

Türk kanalları dünyaya taşınacak
Türkiye, son yıllarda her alanda gösterdiği başarıyla dünyanın dikkatlerini üzerine çekiyor.

Lüksemburglu uydu operatörü Türk kanallarını dünyaya taşıyacak

Türkiye, son yıllarda her alanda gösterdiği başarıyla dünyanın dikkatlerini üzerine çekiyor.

Avrupa ve Amerika ülkeleri bölgedeki gelişmeleri yakından izlemek için Türk medyasını takip ederken, özellikle Ortadoğu halkları da yerel dizileri Türk kanallarından seyrediyor. Tüm bu gelişmeleri göz önünde bulunduran Avrupa'nın en büyük özel uydu operatörü Lüksemburglu SES (Astra), Türkiye pazarına girmeye karar verdi. Şirketin Avrupa Pazarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Norbert Hölzle, yerli TV medya şirketlerini tüm dünyaya taşımaya hazır olduklarını söyledi.

SES, Türkiye'de daha çok Avrupa üzerinde seyreden uydularının genel adı olan Astra ismi ile tanınıyor. 50 uyduluk filosu bulunan Astra, dünya nüfusunun yüzde 99'una erişebilen servisleri ile 6 binden fazla TV ve radyo kanalına hizmet veriyor. Bu kanallardan 1.200'ü HD kalitesinde yayın yapıyor. 2014'e kadar mevcut kapasitelerini yüzde 19 artırmayı planladıklarını vurgulayan Norbert Hölzle, "Geçen yıl ilk kez uydu yayınlarının oranı karasal ve kablolu yayınları geçmeyi başardı, elbette bundan hiç şikâyetçi değiliz." dedi. Ulusal, bölgesel ve yerel toplam 250'nin üzerinde TV ve binden fazla radyo kanalının bulunduğu Türkiye'de, uydu sistemleri yayıncılık pazarının yüzde 59'una hakim. Sayıları giderek artmakla beraber kalite çıtasını her geçen gün yükselten TV dizileri ve filmlerinden Türkiye'nin 2011 yılında 80 milyon Euro ihracat geliri elde ettiği hesaplanıyor. Bu gelişmeleri göz önüne alan SES, halihazırda Astra 1G uydusu ile Türkiye'nin batı bölgelerini kapsayabilirken, 2013'te yörüngeye yerleştireceği Astra 5B uydusu ile tüm Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ve Türk cumhuriyetlerine de hizmet kapasitesini artırmış olacak. Türk medya mensuplarıyla sohbet toplantısında Türkiye'nin kendileri için öncelikli pazarlar içinde ayrıcalıklı bir yere sahip olduğuna işaret eden Hölzle, "Ülkenizin dünyanın en önemli medya pazarlarından birine dönüştüğünü açıkça görebiliyoruz." diyor.

Son yıllarda internetin süratle yaygınlaşması ve hızının 100 megabitleri görmesi, IPTV yayıncılığı dijital uydu sistemlerine alternatif olarak ortaya çıkıyor. İzleyicilerin istedikleri zaman, istedikleri yerde, diledikleri içeriğe ulaşabilmesine imkân tanıyan bu sistemin, uydunun pabucunu dama atıp atmayacağı sorusuna Hölzle, yeni eğilimlere karşı koymak yerine bunları kabullenip nasıl lehlerine çevirebileceklerini araştırdıklarını söyledi. Hölzle, "Uydu üzerinden aynı anda sekiz farklı HD yayını evinizdeki diğer IP cihazlara dağıtabilecek uydu alıcı kutuları üzerinde çalışıyoruz ve bu sadece başlangıç, bunu IP tabanlı olarak gerçekleştirmeniz ve yaygınlaştırmanız gerçekten güç." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin kendi TÜRKSAT uyduları ve EUTELSAT'ın bazı uyduları yerel kanallara hizmet veriyor. SES Batı Avrupa ve Türkiye Bölge Müdürü Ahmet Eren, "Kısa zamanda Türkiye'de lider olamayacağımızı biliyoruz ama yerli TV medya şirketlerini tüm dünyaya taşıyabiliriz." dedi. Türkiye pazarına girmeye hazırlanan SES, yarın İstanbul'da gerçekleştireceği ülke tanıtımında yenilikçi bazı teknoloji ve işbirliklerini duyurmaya hazırlanıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim