• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Türk Limancılık Sektör Raporu yayınlandı

Türk Limancılık Sektör Raporu yayınlandı
Sektörle ilgili olarak her yıl bir bilimsel rapor hazırlayan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği bu yıl da "Türk Limancılık Sektörü Raporu-2010" adında bilimsel bir rapor yayınladı.

TÜRKLİM'in üçüncü "Limancılık Sektörü Raporu" yayınlandı

Sektörle ilgili olarak her yıl bir bilimsel rapor hazırlayan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği bu yıl da "Türk Limancılık Sektörü Raporu-2010" adında bilimsel bir rapor yayınladı.

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nin ortak katkıları ile hazırlanan rapor; Ekonomik belirsizliğin devam ettiği dönemlerde geleceğe ilişkin yol haritası çizebilmek için gelişmeleri yakından takip edebilmek amacı ile kriz ağırlıklı olarak hazırlandı. Türk limancılığının mevcut durumu ve geleceğe ilişkin beklentileri konusunda geniş bir bilgi sunulan rapor kapsamında özel limanlara gönderilen ve limanların mevcut durumlarını sorgulayan kapsamlı anket çalışması ile detaylı bir veri bankası oluşturularak, elde edilen verilere dayalı mevcut durum analizi yapıldı. Özel liman işletmecilerine gönderilen ikinci bir anket ile limanların sorunları ve çözüm önerileri, Türk limancılığının güçlü ve zayıf yanları doğrudan sektörün katılımı ile belirlendi.

Raporun ilk bölümünde limancılık sektörün gelişim ve değişimini etkileyen unsurlar "Dünyada limancılık sektörünün mevcut durumun incelenmesi" başlığı altında incelendi. Bu bölümde limanların genel çevresi olarak makro çevre, daha geniş bir çerçevede limanları etkileyen, kontrol edilemeyen ya da kontrol edilmeleri çok zor olan güçler ve limanları etkileyen mikro (işlem) çevredeki faktörşer limana daha yakın ve doğrudan ilişkili bulunan güçler ayrı ayrı değerlendirildi. Raporun ikinci bölümünde "Türkiye'de liamncılık sektörünün mevcut durumu" incelendi. Limanları etkileyen ekonomik gelişmeler, limanlarda teknoloji kullanımı, sektörel iş birlikler, özelleştirme uygulamaları ve limanların Türkiye ekonomisine katkısı bu bölümde incelendi. Raporun üçüncü bölümü "mevcut durum, geleceğe ilişkin beklentiler ve hedefler" başlığını içeriyor. Üçüncü bölümde 2010 yılı itibarı ile Türkiye limanlarının mevcut teorik kapasitesi hesaplanarak, Türkiye Limancılık Sektör Raporu 2007 Vizyon 2023 raporunda yapılan yük talep tahmini bu raporda revize edildi. Ayrca bu bölümde limanların kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri belirlendi.

Raporun dördüncü bölümğnde çalışma kapsamında gerçekleştirilen, kalitatif ve kantitatif araştırmanın sonuçları "Türk limancılık sektörünün gündemi" başlığında toparlandı. 2023 Yılı Hedefleri İçin Eylem Planının da sunulduğu Rapor da Ek olarak 48 adet TÜRKLİM Üyesi limanın tanıtımı da yapılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim