• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Türk Loydu Romanya Uygunluk Değerlendirme Şirketi açıldı

Türk Loydu Romanya Uygunluk Değerlendirme Şirketi açıldı
Gemi klaslama ve uygunluk değerlendirmesi alanında gerçekleştirdiği ürün, personel, sistem belgelendirme ve muayene hizmetleri kapsamında 53 yıllık deneyimi olan Türk Loydu; Romanya Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri Ltd. Şti.’ni hizmete açtı.

Gemi klaslama ve uygunluk değerlendirmesi alanında gerçekleştirdiği ürün, personel, sistem belgelendirme ve muayene hizmetleri kapsamında  53 yıllık deneyimi olan Türk Loydu; Romanya  Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri Ltd. Şti.’ni 23.04.2015 tarihinde, Romanya Köstence Baş Konsolosu Ali Bozçalışkan, Köstence Ticaret Ateşesi Sezen Leventoğlu, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zorlu, Türk Loydu Deniz Endüstrisi Bölüm Başkanı İlker Karpuz, Türk Loydu Dış İlişkiler Kordinatörü Süphan Pekgün, Türk Loydu Romanya Ülke Müdürü Fikret Güney ve Romanyada bulunan Türk ve Romanya Armatörlerinin eşliğinde, Romanya Köstence şehrinde açtı.

Romanya ve bölge ülkelerinde yerel hizmet vermek sureti ile deniz ve kara endüstrisinde rekabet edebilir fiyatlarla sektörün ihtiyaçlarına hızlı ve uygun çözümler üretmeyi hedefliyor.

TÜRK LOYDU HAKKINDA

1962 yılında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası tarafından Türkiye Sigorta Şirketleri Birliği’nin katkıları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Deniz Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, TMMOB, Armatörler Birliği, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği ve Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği gibi kuruluşlar başta olmak üzere sektör temsilcilerinin katılımıyla kuruldu, bağımsız, tarafsız, güvenilir ve uzman bir “Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu” dur. Türk Loydu’nun sahip olduğu akreditasyonlar ile düzenlenen belgeler Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF) çatısı altında dünyanın her yerinde koşulsuz kabul görüyor. Türk Loydu,  askeri gemi klaslama konusunda önemli başarılara imza attı. Ülkemizin ilk millileştirme projelerinden biri olan MİLGEM konusundaki başarısı ve paydaşlarıyla yürüttüğü olumlu işbirliği diğer,  askeri projelerde milli klas kuruluşu olarak yer almasını sağlamıştır. Bu bağlamda Türk Loydu, NATO üyesi ülkelerin 7 klas kuruluşu ile beraber IACS eşdeğeri NSCA’yı (Naval Ship Classification Association) kurdu. (2004) Kuruluşun ana amacı gemilerin güvenliği ve çevre korunması ile ilgili standartlar oluşturuyor. IMO’nun askeri alanda benzeri olan INSA (Naval Ship Classification Association) ise 2008’de kuruldu. Türk Loydu, bu kuruluşun da üyesi. Kuruluşun ana amacı üye ülkeler donanmaları için SOLAS benzeri Askeri Gemiler KOD’u oluşturmak. 

Türk Loydu kar amacı gütmeyen bir vakıf kuruluşu olup, ticari faaliyetleri gerçekleştirdiği iktisadi işletmeden elde ettiği gelir fazlasını, eğitim ve ARGE faaliyetlerinin desteklenmesi, lisans ve lisans üstü öğrenci bursları ve kuruluş amacına uygun tesislerin kurulması gibi ulvi amaçlar doğrultusunda kullanılıyor. Merkez ofisi İstanbul Tuzla’da bulunan Türk Loydu’nun, yurt içi ve yurtdışında çeşitli temsilcilik ofisleri bulunuyor. Ayrıca IACS kriterlerinden uluslararası hizmet ağı kapsamını genişletmek amacı ile Avrupa Birliği  içinde ilk adımınıda attı.

turk-loydu_1-001.jpgturk-loydu_romanya.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim