• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Türk Loydu ve İtalyan Rina, yeni bir işbirliğine daha imza attı

Türk Loydu ve İtalyan Rina, yeni bir işbirliğine daha imza attı
S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif için iki adet Ro Ro Yolcu gemisinin double classı Türk Loydu ve Rina işbirliği ile yapılacak.

Türk Loydu – Rina işbirliği yeni meyvelerini vermeye devam ediyor. S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif için iki adet Ro Ro Yolcu gemisinin, double classı Türk Loydu ve İtalyan Rina işbirliğiyle yapılacak. 

Türk Loydu Merkez Binasında gerçekleşen imza töreninde, sözleşmeyi S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı  Muharrem Sürmen,  RİNA Bölge Müdürü Massimo Sanquerin ve Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zorlu imzaladı. 

Türk Loydu – Rina tarafından double classı yapılacak  gemi Selay Tersanesinde inşa edilecek olup,  teknik özellikleri ise şöyledir; 50 adet ağır vasıta veya 136 adet otomobil kapasitesi bulunan 95 metre boy, 18.20 metre genişlik 2 bin 50GRT. 

S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, filosunu genişletmek ve Türkiye ekonomisinin 2023 yılı hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla, Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında 10 yeni gemisini inşa etmiş ve hizmete sokmuş olacak.

Kooperatifin, Erdek-Marmara-Avşa-Barbaros ve Bandırma-Tekirdağ arası çalışan 7 adet gemisi bulunuyor.

Kooperatifin  inşa ettirdiği ve  İstanbul – Bandırma arası çalıştırılacak olan M/F BALIKESİR 10 isimli feribot ayrıca   Türk tersanelerinde inşa edilen en büyük  feribot olma özelliğini de taşıyor.

M/F BALIKESİR 10 isimli geminin teknik özellikleri ise, 101 metre boyunda, çift katlı ve 1000 yolcu kapasitelidir. Feribot  mart ayında  suya inecek.

Türk Loydu ve Rina işbirliği sektörde büyük ilgi görmeye devam ediyor. Başarılı çalışmalarından dolayı her iki tarafın memnuniyet duyduğunu ve artarak işbirliğinin süreceğini dile getiren yetkililer, önümüzdeki dönemde başka projeler de de işbirliği yapacaklarına  vurgu yaptı. 

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim