• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Türk Loydu'na yapılan ayak oyunu

Türk Loydu'na yapılan ayak oyunu
Tartışmalı Türk Loydu 52. Olağan Genel Kurulu, Gemi Mühendisleri Odası'nın yaptığı ayak oyununun gölgesinde tamamlandı.

GMO'NUN TÜRK LOYDU'NA AYAK OYUNU

Tartışmalı Türk Loydu 52. Olağan Genel Kurulu, Gemi Mühendisleri Odası'nın yaptığı ayak oyununun gölgesinde tamamlandı.

1962 yılında Gemi Mühendisleri Odası ve Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından kurulan ve Türkiye'nin ilk ve tek klas kuruluşu Türk Loydu 52. Olağan Genel Kurulu'nda Gemi Mühendisleri Odası'nın yaptığı ayak oyunu, toplantıya damgasını vurdu.

20 Mart 2011 tarihinde Gemi Mühendisleri Odası Seçici Kurulu tarafından, Türk Loydu Yönetim Kurulu'na girecek 5'i asil 5'i yedek üyenin seçildiği toplantıda, başka klas kuruluşlarında görev yapan 3 üyenin oy kullanması, sektörde büyük tartışmalar neden olmuştu.

Bu toplantıda seçilen 10 kişi dün yapılan Türk Loydu Genel Kurulu aday listesinde yer alırken, seçimlere dakikalar kala, Gemi Mühendisleri Odası listesinde bulunan Mustafa Karakuş, Sevilay Can, Halil Özer ve Durkaya Avcı istifalarını Türk Loydu Divan Kurulu'na sundu.

Bilindiği gibi GMO Seçici Kurulu toplantısının ilk turunda Türk Loydu eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa İnsel 1 oyla ilk turu kaybetmiş, ikinci turda ise kıran kırana geçen bir seçim sonucunda Durkaya Avcı, Mustafa İnsel'in yerine Gemi Mühendisleri Odası delegesi olarak 10 kişilik aday adayı listesine girmişti.

"İŞLERİMİZ YOĞUN, ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUZ"

Gemi Mühendisleri Odası listesinden seçilen 10 kişiden 4'ü Türk Loydu Yönetim Kurulu seçimlerine dakikalar kala Divan Kurulu'na "İşlerimizin yoğunluğundan dolayı adaylıktan çekiliyoruz" şeklinde verdikleri dilekçeler ile istifa etmeleri, "ne oldu da işleriniz bir ayda bu kadar yoğunlaştı" sorusuna akla getirdi.

Çünkü bir ay önce Gemi Mühendisleri Seçici Kurulu'nda Türk Loydu'na aday olan Prof. Dr. Mustafa İnsel ve ekibinin listeye girmemesi için kıran kıran bir seçim dönemi geçirmelerine ve üstüne üstelik kanunsuz bir şekilde yönetmelikler çiğnenerek yabancı klas kuruluşlarında çalışanlara hileli bir şekilde oy kullandırılmış ve istenen isimler Gemi Mühendisleri Odası tarafından Türk Loydu'na aday adayı olarak gösterilmişti.

Gemi Mühendisleri Odası'nın yaptığı ayak oyunu başarı ile sonuçlanarak, Türk Loydu Yönetim Kurulu ele geçirilmiş oldu.

İŞTE TÜRK LOYDU GELENEKLERİNİ ALTÜST EDEN FOTOĞRAF

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim