• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Türk Loydu'ndan Novorossiysk duyurusu

Türk Loydu'ndan Novorossiysk duyurusu
Emniyet ve çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla Türk Loydu Merkez Ofisi tarafından hazırlanan mektupta aşağıdaki bilgilere yer verildi.

Türk Loydu'ndan Novorossiysk duyurusu

Denizcilik sektöründe yer alan kuruluşların yürürlüğe giren kurallar ve sektördeki gelişmeler hakkında bilgilendirilmeleri ve bu çerçevede emniyet ve çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla Türk Loydu Merkez Ofisi tarafından hazırlanan mektupta aşağıdaki bilgilere yer verildi.

Rusya Federasyonu, Novorossiysk Limanı Demirleme ve Bağlama Ekipmanlarının Denetlenmesi

Rusya Federasyonu’nda bulunan Novorossiysk limanında, liman devleti kontrolü çerçevesinde her sene sonbahar ve kış aylarında demirleme ve bağlama ekipmanlarının detaylı denetlemesi yapılmaktadır. Liman devleti kontrolü görevlileri her sene yaptıkları bu denetlemelerde ekipmanların durumlarını kontrol etmektedirler.

Bu denetlemelerin amacı; Novorossiysk’te kış aylarında çok güçlü esen rüzgarlar ve buna bağlı olarak demirleme ile bağlama ekipmanlarının arıza yapması yüzünden limanın demir sahası ve iskelelerinde gerçekleşen kazaları önlemektir. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen denetlemelerde Novorossiysk limanını ziyaret eden gemilerde demirleme ve bağlama ekipmanlarının bakım-tutumları ile alakalı eksiklikler bulunduğu belirlenmiştir.

Detaylı denetleme pratik olarak Novorossiysk liman bölgesinde gerçekleşen her liman devleti kontrolü sırasında demirleme ve bağlama ekipmanlarının durumlarının ilgili kurallara uygunluğunun daha detaylı olarak soruşturulması anlamına gelmektedir.

Denetlemeler sırasında liman devleti tarafından bir kusur tespit edilmesi halinde; bu kusurlar uygun şekilde giderilene kadar gemilerin limanda alıkonulmasına kadar varan uygulamalar yapılabilmektedir.

Daha önceki denetlemeler sırasında tespit edilen en önemli kusurların listesi aşağıda belirtilmiştir. Novorossiysk limanını ziyaret edecek gemi sahiplerine, işletmecilerine ve Kaptanlarına; tüm demirleme ve bağlama ekipmanlarının durumunu periyodik olarak kontrol etmelerini ve bu ekipmanların bakım-tutumlarının uygun şekilde yapmalarını ayrıca bu faaliyetlerle ilgili tüm kayıtları düzenli olarak tutmaları tavsiye edilmektedir.

Bağlama halatları / halat kollarının durumlarının kötü olması
Demir zinciri lokmalarının hasarlı / eksik olması
Demir zinciri kılavuzunun eksik olması
Demir zinciri loçasının hasarlı / eksik olması
Irgatta hidrolik yağ kaçağı olması
Irgat döşeklerinin hasarlı / paslı / çatlak olması
Irgat freni baltasının bitik olması
Irgat kavramasının hasarlı / bakımsız olması
Halat fırdöndü / kurtağzı / loçanın dönmemesi / bakımsız / hasarlı olması

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim