• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

TÜRK P&I projesinde geri sayım başladı

TÜRK P&I projesinde geri sayım başladı
Deniz Ticaret Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile 2012 yılının ikinci yarısında başlatılan proje de sona gelindi.

 

Yıllardır milli bir P&I sigortasının bulunmaması Türk Denizciliğinin hak ettiği uluslararası prestij ve saygınlık için önemli bir eksiklikti. Bugüne değin bu sigorta için yüksek miktarlardaki milli servetimiz yabancı ülkelere aktarılmakta ve sigorta sektörümüz bu önemli pastadan pay alamıyordu.
 
Türk Denizciliği yıllar sonra hayaline kavuşuyor
 
Bu noktadan hareketle Türk denizcilik sektöründen gelen talepler de dikkate alınarak 655 sayılı KHK ile Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü’nün deniz sigortacılığının gelişmesine ve etkin bir şekilde işlemesine yönelik görevine istinaden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın teşvik ve koordinasyonu ile kamu ve özel sigorta firmaları ortaklığında Türk P&I’ının kurulması için öncülük yaptı.
 
Ve çalışmalar meyvesini verdi
 
Nihayetinde, Türk P&I’ı anonim şirketinin, kamu sigortacıları ve deniz sigortası konusunda muhabirlik yapan şirketlerden oluşan bir konsorsiyum tarafından şirket esas sözleşmesinde mutabık kalınarak şirket kurulması için gerekli hazırlıklar yapıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığın’a müracaatla destek olunması talep edildi. Deniz Ticaret Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile 2012 yılının ikinci yarısında başlatılan proje de sona gelindi.
 
Yoğun müzakereler gerçekleştirildi
 
Bu çalışmalar kapsamda, potansiyel piyasa analizi çalışması tamamlanarak, yönetim modellemesi, idari ve finansal yapı hususlarında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmak üzere uzman ve yöneticiler düzeyinde yoğun istişareler ve çok sayıda toplantı gerçekleştirildi.
 
“Türk P&I” ismi hakkı alındı
 
Şirketin ticaret unvanında “Türk” ifadesinin kullanımına izin verilebilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığı ile18.12.2013 tarih ve 7076 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı alındı.
 
Bütün hazırlıklar tamam
 
Diğer taraftan şirketin faaliyetlerini yürüteceği ofis kiralaması, tefrişi, insan kaynaklarının temini, hukuki ve teknik altyapı hazırlıkları kurucu şirketler tarafından tamamalndı ve  şirketin ticaret unvanının tescili ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığının şirket esas sözleşmesi üzerinde yapacağı ön inceleme akabinde kurulum safhasının 2013 Aralık ayı içerisinde tamamlanması ve Şubat 2014’te poliçelerin kesilmeye başlanması planlanıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim