• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Türk Pirelli'den çevre yönetimi

Türk Pirelli'den çevre yönetimi
Sürdürebilirlik ve yeşil performans alanında yaptığı çalışmalar ile adından söz ettiren Pirelli, çevre yönetimi kapsamında İzmit fabrikasına son dört yıl içerisinde yaklaşık 6 milyon € yatırım yaptı.

Sürdürebilirlik stratejisi dâhilinde sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemle bilinen Pirelli, fabrikasına yaptığı yatırımlarla çevreye olan sorumluluklarını yerine getiriyor. Bu doğrultuda Pirelli, İzmit fabrikasında arıtma tesisi yapımı, mevcut arıtma tesislerinin gelişen arıtma teknolojilerine paralel olarak modernize edilmesi, tesis sahasına düşen yağmur sularının toplanarak arıtıldıktan sonra deşarj edilmesi, emisyonların uygun yöntemlerle toplanıp kontrollü olarak deşarj edilmesi, deşarj noktalarında gerekli ölçümler yapılarak uygun tedbirlerin alınması, emisyon noktalarında koku nötralizasyon sisteminin kurulması ve bunlarla birlikte iç ortam havalandırma şartlarının iyileştirilmesi, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve yeni geçici atık depolama alanı yapımı konularında son 4 yılda 6 milyon € yatırım gerçekleştirdi.

Bu çalışmalara ek olarak, çevre dostu Cinturato serisinin üretimini de İzmit Fabrikasında gerçekleştiren Pirelli'nin R&D departmanı, ürünlerinin çevre dostu özellikler taşıması için; kullanmış oldukları kimyasalların çevre ile dost alternatiflerinin bulunarak mevcut kimyasalların bu alternatiflerle değiştirilmesi, üretim süreçlerinin sadeleştirilerek daha az enerji kullanarak aynı ürünün üretilmesinin sağlanması, üretilen ürünün dönme direncinin düşürülerek araçların yakıt tüketimlerinin azaltılması konularında da çalışmalar sürdürüyor.

Karbon ayak izinin azaltılması için emisyonlar ile ilgili yapmış oldukları çalışmalar ve R&D departmanı tarafından yapılan iyileştirmelerle birlikte karbondioksit salınımları sektör hedefi olan 0,89 ton CO2/ton FP değerinin altında kalmaktadır. Ayrıca enerji tüketimi açısındanda Pirelli İzmit fabrikası Pirelli Grubu içerisindeki en iyi fabrika konumundadır.

Pirelli, bu çalışmalarının yanı sıra sürdürülebilirlik anlayışı çerçevesinde atık yönetimi alanında geri dönüşümü öncelikli hedefi olarak görmekte; üretim faaliyetleri sonucu oluşan tüm atıkların öncelikli olarak geri dönüşümünün sağlanması ve atıkların ekonomiye geri kazandırılması için çalışmalarını sürdürmektedir. Bunun sonucunda da fabrikadan çıkan atıkların yüzde 85'inin geri kazanılarak doğal kaynak kullanımın azaltılması sağlanmakta ve çevreye duyarlı bir yaklaşım sergilenmektedir. Sürdürülebilirlik hedefi ile paralel olarak Pirelli İzmit fabrikası grup içerisinde en düşük su tüketim seviyesine sahip olmasına rağmen 2013 yılı içerisinde atıksuların geri kazanımı ile ilgili bir proje de başlatılacak olup 400 m3/gün atıksuyun geri kazanılması ve su kullanımının daha da azaltılması planlanmaktadır.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim