• BIST 9530.47
  • Altın 2473.787
  • Dolar 32.4746
  • Euro 34.7629
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Türk Sahil Güvenlik ekipleri 55 bin kişi kurtardı

Türk Sahil Güvenlik ekipleri 55 bin kişi kurtardı
Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin operasyonlarında ölüm oranı binde 1 çıktı. Türkiye'nin sadece bu yıl içinde denizlerde kurtardığı mülteci sayısı 53 bin 874 kişiye ulaştı.

İstatistikler, Türkiye farkını ortaya koydu. İşte Avrupa'nın utanç tablosu: Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kurtarma operasyonlarını yöneten ekip bilgi verdi. 

Bütün dünya, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanan en büyük düzensiz göç hareketleri ile boğuşurken, istatistikler Türkiye'nin farkını ortaya koydu. Bütün Doğu Akdeniz'de, Avrupa'nın gerçekleştirdiği sözde kurtarma operasyonlarında ölüm oranı yüzde 1,6 iken, Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin gerçekleştirdikleri operasyonlarında ortaya çıkan ölüm oranı sadece binde 1'de kaldı. 

55 bin kişi kurtarıldı

Uluslararası Göç Örgütü verilerine göre, 1 Ocak-15 Eylül 2015 tarihleri arasında sadece Akdeniz'de 2 bin 812 göçmen boğularak can verdi. Türkiye ise, bu süre içinde Ege ve Akdeniz'de yaşanan 1.428 olayda toplam 54 bin 751 kaçak göçmeni denizden sağ olarak kurtardı. Akşam'a bilgi veren Sahil Güvenlik Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Bülent Olcay, Harekât Başkanı Kurmay Albay Süleyman Yarayan ve İstihbarat Başkanı Kurmay Albay Zeki Bodur, "Ortaya çıkan tabloya bakınca, 7 gün 24 saat harekât icra eden ve can kurtaran denizlerdeki genç personelimiz övgüyü hak ediyor" değerlendirmesini yaptılar. 

"Bütün çabamız insanların boğularak ölmemesi için" diyen cankurtaran albaylar, yapılan mücadele sonunda insan kaçakçılığını yöneten 106 çete başının yakalandığını belirterek, şunları söylediler: "Geçen yıl kurtardığımız insan sayısı 15 binin altındaydı. Bu sene 15 Eylül'e kadar 55 bine yaklaştı. Sadece geçtiğimiz Ağustos ayında 18 bin insanı kurtardık. Sayı giderek artıyor. Bu yılın sonunda 70 bine ulaşacağımızı düşünüyoruz." 

Avrupa 'vuralım' demişti 

Avrupa Birliği, geçtiğimiz bahar ayında kaçak mülteci taşıyan teknelerin sayısının artmasının ardından 10 maddelik bir eylem planı hazırlamış ve kaçakçı teknelerinin vurulmasını önermişti. 
AB İçişleri ve Göç Bakanları, nisan ayında gerçekleştirdikleri toplantıda, göçmenleri deniz yolundan taşıyan teknelerin Avrupa'ya ulaşmaması için bir eylem planı kabul etmişlerdi. 

sahil_guvenlik_multeci_ege_gocmen_deniz_haber_ajansi.jpgsahil_guvenlik_multeci_ege_gocmen_deniz_haber_ajansi_1.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim