• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Türk savaş gemileri Moritanya'ya ulaştı

Türk savaş gemileri Moritanya'ya ulaştı
Türk Deniz Kuvvetleri bünyesinde oluşturulan ve 148 yıl aradan sonra Afrika Kıtası'nı dolaşıp Ümit Burnu'nu geçecek olan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na bağlı 4 savaş gemisi, Moritanya'ya ulaştı.

148 yıl aradan sonra Afrika Kıtası'nı dolaşıp Ümit Burnu'nu geçecek olan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na bağlı savaş gemileri, Moritanya'ya ulaştı. Gemilerimiz bu ülkedeki Nouakchott limanında vatandaşların ziyaretine açılacak.

Dünya denizlerinde sancak göstererek Türk Dış Politikasını desteklemek, Afrika ülkeleri ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni ilişkilerin tesis edilmesine katkı sağlamak amacıyla teşkil edilen Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nu oluşturan, Tuğamiral Ali Murat Dede'nin komuta ettiği TCG Gediz (F-495) ve TCG Oruçreis (F-245) fırkateynleri ile TCG Heybeliada (F-511) korveti ve TCG Yb. Kudret Güngör (A-595) lojistik gemisi 17 Mart'ta Gölcük deniz Üssü'nden törenle uğurlandı.

Deniz Kuvveleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Moritanya'ya ulaşan gemilerimizden TCG Gediz ve TCG Oruçreis fırkateynleri ile TCG Heybeliada korveti yarın sabahtan ibitaren iki gün süreyle bu ülkenin Nouakchott limanı'nda ziyarete açılacak. Ayrıca yine yarın saat 14.30’da TCG Oruçreis fırkateyninde basın toplantısı da düzenlenecek.

29 AFRİKA ÜLKESİNİ ZİYARET EDECEK

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, bu 102 günlük seyri sırasında Afrika kıtasının batısından başlayarak, tüm kıtayı içine alacak şekilde toplam 29 Afrika ülkesine yönelik eğitim ve liman ziyaretleri icra edecek. Seyir sırasında ABD Afrika Komutanlığınca planlanan ve Batı Afrika ülkelerinin de katılım sağlayacağı 'Obangame-Expres' tatbikatına katılacak, Güney Afrika'da bulunan Overberg Atış Alanı'nda güdümlü mermi ve top atışları yapacak, Hint Okyanusu'nda deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine ve deniz güvenliğine destek faaliyetlerine katılacak. Bu aktivasyon kapsamında icra edilecek deniz harekatı ile tanıtım, insani yardım ve deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerinde de bulunulacak.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim