• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Türk şirket Pozitron, İngiliz devine satıldı

Türk şirket Pozitron, İngiliz devine satıldı
Türk mobil şirketi Pozitron, 100 milyon ABD dolarına İngiliz Mobil para şirketi Monitise'a satıldı. Pozitron, 30'dan fazla önde gelen şirkete yeni nesil mobil çözümleri sunuyor.

Türkiye, Ortadoğu ve uluslararası pazarlardaki kurumlara mobil bankacılık, mobil ödemeler ve mobil ticaret çözümleri sunan, Türkiye merkezli teknoloji şirketi Pozitron, Mobil Para alanında dünya liderleri arasında yer alan ve Londra borsasında işlem gören MonitisePlc tarafından, toplamda 100 milyon Amerikan Doları bedel karşılığında satın alındı.

"LİDERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYOR"

MonitiseGroup CEO'su AlastairLukies satın alma ile ilgili şu açıklamayı yapıyor: "Pozitron'un bünyemize katılması küresel bir teknoloji sağlayıcısı olarak mobil teknolojilerdeki liderliğimizi daha da pekiştiriyor. Anlaşma, ödemelerin her geçen gün daha dijital hale geldikçe, birlikte çalıştırılabilen mobil ödeme servislerine olan talebin yalnızca Türkiye'de değil, Avrupa, Ortadoğu ve dünya genelinde hızla arttığını gözlemlediğimiz bir dönemde gerçekleşti."

POZİTRON

Türkiye'nin mobil teknoloji alanındaki önde gelen şirketi, İstanbul merkezli Pozitron; bankacılık, telekomünikasyon, perakende ve ilaç sektörlerindeki 30'dan fazla önde gelen şirkete yeni nesil mobil çözümlerini sunuyor. Bu şirketler arasında Türk Hava Yolları, eBay, ING, BNP Paribas bünyesinde faaliyet gösteren TEB, GlaxoSmithKline ve Hepsiburada yer alıyor. Pozitron'un yerel finans pazarında hizmet sunduğu şirketler arasında Türkiye'nin en büyük bankası Türkiye İş Bankası, Türkiye'nin en büyük dördüncü özel bankası Yapı Kredi ve Bankalararası Kart Merkezi yer alıyor. Pozitron'un Ortadoğu'daki müşterilerinin arasında Ortadoğu'nun en büyük 15 bankası arasında yer alan ANB ve Katar'ın en büyük katılım bankası QIB bulunuyor.
Fatih İşbecer 2000 yılında Pozitron'u bir yazılım geliştirme firması olarak kurmuş ve daha sonra da 2005 yılında Mete Balcı ve ardından Fırat İşbecer'in katılımlarıyla şirketi mobil alanında ilkleri gerçekleştiren bir teknoloji lideri haline getirmişti. 2008 yılında, entegre mobil bankacılık ürünü kategorisinde Harvard Business School'un düzenlediği Küresel İş Planı Yarışması'nı kazanan Pozitron, Deloitte'un Türkiye'nin en hızlı büyüyen Top 10 şirketi listesinde yer almanın yanında DeloitteTechnology Fast500 EMEA 2011, 2012 ve 2013 ödüllerinin de sahibi olmuştu.
Pozitron Kurucusu ve CEO'su Fatih İşbecer, Monitise bünyesine katılma anlaşmasıyla ilgili şu görüşleri paylaşıyor: "Bundan dokuz yıl kadar önce ticari odağımızın kalbine mobili yerleştirdiğimizde, mobil yazılım, yenilikçi tasarım ve kullanım kolaylığının insanların mobil hayatta paralarını yönetme şekilleri üzerinde bir vizyon edinmiştik. Monitise bünyesine katılmak bu vizyonu hızlandırmanın yanında bizlere Grup içerisindeki benzersiz teknolojiler ve uzmanlığa erişim imkânı sunacak. Mobil teknolojilere yönelik talebin artışı ışığında, Monitise ekibinin bir parçası olmayı dört gözle bekliyoruz."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim