• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Türk su ürünleri Moskova'da tanıtıldı

Türk su ürünleri Moskova'da tanıtıldı
Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı İşliel, "Rusya Federasyonu'na ihracatımız 2014 yılında 56 milyon dolar olarak gerçekleşti ve bir önceki yıla göre artış yaşandı" dedi.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Türkiye'nin önemli ihracat pazarlarından Rusya'da Türk su ürünlerini tanıttı. 

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, STG, Rusya'da bu yıl 24'üncüsü düzenlenen ve 72 ülkeden bin 500'ün üzerinde katılımcının yer aldığı "World Food Moscow Gıda Fuarı"na katılım sağlayarak Türk su ürünlerini tanıttı. 

Rusya ve çevre ülkelerden çok sayıda ziyaretçinin gezdiği fuarda, STG standına gelen yaklaşık 3 bin ziyaretçiye, şef aşçı Hüseyin Çamor'un sunumlarıyla yaklaşık 200 kilogram levrek, çipura ve diğer su ürünleri pişirilerek ikram edildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, Rusya'da yaşanan devalüasyonun etkisiyle bu ülkenin ithalatında bir yavaşlama görülse de tüketimin arttığı sonbahar aylarında, döviz kurunun da istikrar kazanmasıyla yeniden canlılığın yakalanacağını gözlemlediklerini belirtti. 

İşliel, "Rusya Federasyonu'na ihracatımız 2014 yılında 56 milyon dolar olarak gerçekleşti ve bir önceki yıla göre artış yaşandı. Eğer kurlarda yaşanan sorun ortadan kalkarsa 2015 yılını da artışla kapatacağımıza inanıyoruz. Rus halkının ürünlerimize gösterdiği güven ile gurur duyuyoruz " ifadelerini kullandı. 

"Çipura ve levrek bilinen balıklar" 

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise fuar boyunca Türk su ürünleri sektörünün başarıyla tanıtıldığını, yapılan bu tanıtım çalışmaları sayesinde Rusya'da çipura ve levreğin bilinen ve sevilen balıklar olduğunu bildirdi. 

Rusya'daki ekonomik belirsizliklerin her sektörde olduğu gibi su ürünleri tüketimini de etkilediğini kaydeden Kızıltan, şu değerlendirmeyi yaptı: 

"Moskova'da her restoran, otel ve süpermarkette çipura ve levrek bulunduğuna şahit olduk. Ancak geçen sene 1 dolar 38 ruble iken, şimdi 1 dolar 66 ruble oldu. Bu değişen pariteden dolayı halkın alım gücü yüzde 30 düşmüş durumda. Bu durum ise su ürünleri ihracatımızı olumsuz etkiliyor. Paritenin normalleşmeye başlamasıyla satışlarımızın da tekrar normalleşeceğini düşünüyoruz." 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim