• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Türk tasarımı uçak HÜRKUŞ bugün uçuyor

Türk tasarımı uçak HÜRKUŞ bugün uçuyor
Cumhuriyetin ilk yıllarındaki uçak projelerinin ardından ilk Türk tasarımı uçak olan HÜRKUŞ’un üretim süreci tamamlandı.

Türk tasarımı uçak  Hürkuş bugün uçuyor

Cumhuriyetin ilk yıllarındaki uçak projelerinin ardından ilk Türk tasarımı uçak olan HÜRKUŞ’un üretim süreci tamamlandı.

HÜRKUŞ, bugün Başbakan Erdoğan’ın katılacağı bir törenle TUSAŞ’ın Akıncılar’daki tesislerinde roll out (üretim bandından çıkış) diyecek. Türk sivil havacılığının öncü isimlerinden Vecihi Hürkuş’un adı verilen HÜRKUŞ bugün TAİ tesislerinde düzenlenecek törenle hangardan çıkacak. HÜRKUŞ, yılın ikinci yarısında ise test uçuşlarına başlayacak. HÜRKUŞ, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki uçak projelerinin ardından tasarlanan ilk Türk uçağı. Akrobatik özelliği olan, kendi bünyesinde oksijen üretebilen, kabin basınçlı bir eğitim uçağı. Yurtdışına da ihracı amaçlanan HÜRKUŞ, Türkiye’nin 2023 vizyonunda yerli uçak üretme planları kapsamında hayata geçen ilk proje olarak da göz dolduruyor. İlk tasarım HÜRKUŞ A’nın ardından, uçak geliştirilerek HÜRKUŞ B ve HÜRKUŞ C adıyla ilave özelliklerle donatılacak. Özgün tasarım uçak HÜRKUŞ, 60 saniye ters uçuş kabiliyeti, kuş çarpmalarına karşı güçlendirilmiş kanopi, askeri uçaklara özgü yüksek şoka dayanımlı iniş takımları gibi ileri teknoloji özellikleri de içinde barındıracak.

ANKA ve ATAK da yakında tamam

Yerli İnsansız Hava Aracı ANKA ile milli helikopter ATAK’ın da bu yaz gökyüzünde operasyonel görevlerine başlaması bekleniyor. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim