• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Türk taşımacılık sektörü dünya ile buluştu

Türk taşımacılık sektörü dünya ile buluştu
Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) geleneksel olarak düzenlediği UITP Dünya Kongresi ve Fuarı’nın 59.su bu yıl Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai kentinde gerçekleştirildi.

TÜRK TOPLU TAŞIMACILIK SEKTÖRÜ DUBAİ’DE DÜNYA İLE BULUŞTU

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) geleneksel olarak düzenlediği UITP Dünya Kongresi ve Fuarı’nın 59.su bu yıl Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai kentinde gerçekleştirildi. 90’ı aşkın ülkeden 10 bine yakın kişinin katıldığı etkinlikte, dünya taşımacılık sektörünün liderleriyle toplu taşımacılığın geleceği masaya yatırıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı ve Dubai Şeyhi Mohammed bin Rashid Al Maktoum tarafından açılışı gerçekleştirilen etkinlik kapsamında düzenlenen 50’den fazla oturumda dünyanın çeşitli bölgelerinden toplu taşımacılık idareleri, işletmecileri, endüstri kuruluşları ve üniversitelerin temsilcileri bir araya geldi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Türkiye’nin Dubai Başkonsolosu Ümit Yalçın’ın da katıldığı etkinliğe Türkiye’den 100’e yakın sektör uzmanı katıldı.

Türk toplu taşımacılık sektörü özel olarak tartışıldı

Kongre kapsamında düzenlenen “Hızla Büyüyen Ekonomide Toplu Taşımacılığın Rolü” başlıklı Türkiye Çalıştayında İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, ESHOT Genel Müdürü Gül Şener, İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Ömer Yıldız, İzmir Metro Genel Müdürü Sönmez Alev ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Arif Emecen, UITP Türkiye Müdürü Kaan Yıldızgöz’ün sorularını cevapladı. Yerli ve yabancı çok sayıda delegenin yoğun ilgi gösterdiği oturum sonrasında konuşan UITP Genel Sekreteri Hans Rat Türkiye’de toplu taşımacılık sektörünün çok hızlı biçimde geliştiğini ve bununda tüm dünyanın yakın ilgisini çektiğini belirtti.

Başarılı Projeler Ödüllendirildi

Kongre kapsamında düzenlenen UITP PTx2 Yarışması Bölgesel Ödülleri de sahiplerine takdim edildi. “Özel araçlardan toplu taşımacılığa en iyi yönlendirme” kategorisinde İstanbul Metrobüs projesi ile İETT, “En İyi Entegrasyon” kategorisinde İzmir’deki ücret ve bilet entegrasyonu ile ESHOT, “Sürdürülebilir Ulaşım” kategorisinde Kaybis projesi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve “Endüstri Uygulamaları” kategorisinde ise Kentkart ödül aldı. Kazanan kurumlara ödülleri UITP Genel Sekreteri Hans Rat tarafından takdim edildi.

Sürdürülebilir Gelişme Alanında Söz Verdiler

Fuar ve kongre oturumları dışında bir çok yan etkinliğin düzenlediği 59. UITP Dünya Kongresi ve Fuarı kapsamında Türkiye’den İzmir Metro, Kayseri Ulaşım, Kentkart ve Temsa UITP Sürdürülebilir Gelişme Beyannamesini imzalayarak Sürdürülebilir Ulaşım uygulamalarının kurumlarında yaygınlaştırılmasına yönelik olarak söz verdiler. Beyannameyi imzalayan kurumlar sürdürülebilir gelişmenin ekonomik, sosyal ve çevresel boyutları ile ilgili olarak çeşitli projeler gerçekleştirecek ve bu konuda düzenli olarak rapor verecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim