• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Türk Telekom Agile Zirvesi yapıldı

Türk Telekom Agile Zirvesi yapıldı
Türk Telekom Grubu’nun düzenlediği ve Türkiye’deki en büyük kurum içi tam günlük Agile etkinliği olan Türk Telekom Agile Zirvesi, 17 Eylül 2015’te 300’den fazla katılımcıyı ağırladı.

Zirvede yerel ve uluslararası düzeydeki Agile (Çevik) yöntemler uygulayıcıları, katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Türk Telekom Grubu CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Rami Aslan, zirvede yaptığı konuşmada, “Değişen ihtiyaçları görmek ve hızla uyum sağlamak, ancak çevik bir organizasyon yapısıyla mümkün olabilir” dedi.

FBI’ın eski CIO’su Chad Fulgham ise yaptığı konuşmasında, “Geleneksel yazılım geliştirme yöntemlerini kullandığımız dönemde 400 kişilik bir ekiple 6 yılda 405 milyon dolar kaybettik. Bu kayıptan sonra uygulamaya geçtiğimiz Scrum gibi çevik yöntemlerin sonuç odaklı yapısı pek çok olayın çözümünde katkı sağladı” dedi.

Agile (Çevik) yöntemler konusunda Türkiye’deki en kapsamlı etkinliğe Türk Telekom Grubu ev sahipliği yaptı. Türk Telekom Grubu tarafından düzenlenen ve Türkiye’deki en büyük kurum içi tam günlük Agile etkinliği olan Agile Zirvesi, 17 Eylül 2015 Perşembe günü, 300’den fazla çalışanın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Türk Telekom Grubu CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Rami Aslan’ın açılış konuşmasıyla başlayan zirvede, FBI’ın eski CIO’su Chad Fulgham, Safkan Yazılım CEO’su Dr. Yaşar Safkan ve Akbank, Pegasus, Havayolları, n11.com gibi Türkiye’nin önemli kurumlarından gelen Agile uzmanlarının tüm gün devam eden sunumları ile çevik yöntemler hakkında geniş kapsamlı bilgi paylaşımı platformu oluşturuldu.

Rami Aslan: Değişime uyum sağlayabilmek çevik olmayı gerektiriyor

Türk Telekom Grubu CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Rami Aslan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, günümüz rekabet koşullarının ve hızlı değişimin, kurumları değişim ve uyum sağlama sürecine zorladığına dikkat çekti. Sunulan hizmetlerde beklenti çıtasının sürekli yükseldiğine değinen Aslan, “Müşterilerimiz bizden hayatlarını kolaylaştıracak ve değer katacak çözümler ortaya koymamızı bekliyor. Bu çözümleri zamanında, esnek ve verimli bir şekilde sunmayı başaranlar rekabette öne çıkıyor. Bu nedenle organizasyonel yapımızı daha çevik hale getirmek, Türk Telekom Grubu olarak önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. Çünkü değişen ihtiyaçları görmek ve hızla uyum sağlamak, ancak çevik bir organizasyon yapısıyla mümkün olabilir.” diye konuştu.

Türk Telekom Grubu’nun Çevik Stüdyo’yu 2013 yılının sonuna doğru kurguladığını belirten Rami Aslan, “Bugün TT Akademi bünyesinde yer alan Çevik Stüdyo, çevik yöntemleri kurum içinde yaygınlaştırmak için önemli çalışmalarda bulundu. Çünkü önümüzdeki engelleri aşabilmek için ortak bir kazanma kültürünü benimsememiz, bazı ortak niteliklere odaklanmamız gerekiyor. Çeviklik bu niteliklerin en önemlileri arasında yer alıyor. Bugün grup içinde farklı bölümlere dağılan 60’ın üzerinde takım, işini çevik yöntemlerle yürütüyor. Amacımız kısa sürede bu sayıyı iki katına çıkarmaktır” dedi.

FBI’ın Eski CIO’su Fulgham: “Eski iş geliştirme yöntemleri ile 400 kişilik bir ekiple 6 yıl çalışarak 405 milyon dolar harcadık ama hiçbir sonuç elde edemedik”

Agile’ın çözüm geliştirme açısından günümüz dünyasında vazgeçilmez bir yapı olduğuna dikkat çeken ve FBI’ın Sentinel projesi sırasında yaşadığı tecrübeyi örnek gösteren zirvenin ana konuşmacısı FBI Eski CIO’su Chad Fulgham, “FBI’da görev aldığım dönemlerde çevik yöntemleri verimli bir şekilde kullandık. Kurumda hayata geçirmeye çalıştığımız Sentinel Projesi için geleneksel yazılım geliştirme yöntemleri ile 400 kişilik bir ekiple 6 yıl çalışarak 405 milyon dolar harcadık ama hiçbir sonuç elde edemedik. 2001-2008 dönemindeki bu süreçte büyük eleştirilere de maruz kalmıştık. Ardından çevik yöntemlere geçerek projenin gelişimini Washington binamızın bodrumuna taşıdığımız 15’i yazılımcı olmak üzere 45 kişilik bir ekibe teslim ettik. Sentinel’in 4 yıl daha sürecek kalan fazı, 12 ay gibi mucize bir sürede tamamlandı. Üstelik harcamaları yüzde 90 oranında da azaldı. Çevik yöntemlerin sonuç odaklı yapısı pek çok olayın çözümünde katkı sağladı” dedi.

FBI’ın hala çevik yöntemler ile ajanlarının ve analiz uzmanlarının işlerini daha iyi yapabilmelerini sağladığını belirten Fulgham “Bizim için çok önemli olan ekipler arası iletişim hızı çevik yöntemlerle en üst düzeye ulaştı. Özellikle Scrum ile ekiplerimizin ortak hedefler peşinde birer aile gibi hareket etmesini sağladı.Ayrıca sistemin sonuç odaklı yapısı pek çok olayın çözümünde katkı sağladı” diye konuştu.

Agile (Çevik) Yöntemler nedir?

Agile (Çevik) yöntemler, kurum için organizasyonların değişime hızlı ve etkili bir şekilde uyum sağlamak üzere esnek çalışma biçimini benimsemesini öngören bir çalışma yaklaşımıdır. Böylece birimlerin yüksek değerde hızlı iş çıkarma ve değişen ihtiyaçlara uyum sağlama yeteneklerinin artırılması, iş kalitesinin yükselmesi, birim içi ve birimler arası iş birliğinin sağlanması, sorumluluk bilincinin ve motivasyonun güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Deneyselliği, şeffaflığı, gözlemi ve uyumu merkezine alan çevik yöntemler, günümüzde çalışanların motivasyonunu etkileyen üç temel unsur olan amaç, özerklik ve uzmanlığı sağlamak üzere kurgulanmıştır. Böylece çalışanlar için değer odaklı ve sürekli gelişime açık bir çalışma ortamı oluşturarak, verimliliği ve çalışan bağlılığını artırmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim