• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Türk Telekom Avrupa'da ses getirecek

Türk Telekom Avrupa'da ses getirecek
Türk Telekom, Avrupa Birliği'nin EUREKA Ar-Ge Programı altında faaliyet gösteren, Eurogia+ Kümesinin Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen ilk telekom operatörü oldu.

Avrupa'da ses getirecek

Türk Telekom, Avrupa Birliği'nin EUREKA Ar-Ge Programı altında faaliyet gösteren, Eurogia+ Kümesinin Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen ilk telekom operatörü oldu.

Böylece Türk Telekom, Avrupa'nın enerji verimliliği ve düşük karbon teknolojilerinin belirlenmesi ve geliştirilmesi süreçlerinde söz sahibi olacak.

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom enerji verilmliliği ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına bir yenisini ekledi. Daha önce, ICT sektöründe enerjinin verimli kullanılması için çalışan ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan GeSI'ye (Global e-Sustainability Initiative) üye olan Türk Telekom, şimdi de Avrupa Birliği çatısı altında faaliyet gösteren ve Avrupa'nın önde gelen firmaları tarafından desteklenen uluslararası Ar-Ge destek programı EUREKA'nın, Eurogia+ Kümesi'nin Yönetim Kurulu'na seçildi.

Türk Telekom, Eurogia+ Kümesi'nin yönetim kuruluna seçilen ilk telekom operatörü oldu. Bu sayede Türk Telekom, enerji verimliliği ve düşük karbon salınımı konularının geliştirilmesinde görev alırken, Eurogia+'a gönderilecek Ar-Ge projelerinin hayata geçirilmesinde de oy hakkı elde edecek. Böylelikle, enerji verimliliği ve düşük karbon salınımı konularında Avrupa'nın Ar-Ge yol haritasında da söz sahibi olacak.

Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türkiye'de telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri alanında uzmanlaşmış Ar-Ge kadrosuyla uluslararası Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmayı ve ülkemizin bu alandaki başarılarını artırmayı hedefliyoruz.

Avrupa Birliği içerisindeki çok uluslu Ar-Ge projelerine sağladığımız katkı, daha önceki projelerde sergilemiş olduğu başarı ve derin teknoloji birikimi ile Türk Telekom, Eurogia+ Yönetim Kurulu'na katılma hakkına sahip olduk. Türk Telekom ve Türkiye adına önemli bir başarıya imza attığımız için çok mutluyuz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim