• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Türk Telekom yarı yıl sonuçlarını açıkladı

Türk Telekom yarı yıl sonuçlarını açıkladı
Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri Grubu Türk Telekom yarı yıl sonuçlarını açıkladı.

Türk Telekom, yatırımlarını 880 milyon liraya çıkardı

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri Grubu Türk Telekom yarı yıl sonuçlarını açıkladı.

Türk Telekom Grubu altyapıya ve teknolojiye yaptığı yatırımlara hız kesmeden devam etti. Türk Telekom Grubu'nun yatırım miktarı ilk 6 aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artarak 880 milyon TL'ye ulaştı. ADSL ve mobil alanlarındaki güçlü büyüme ile Grup cirosu yüzde 12 artış göstererek 5 milyar 855 milyon TL'yi buldu.Türk Telekom Grubu CEO'su Hakam Kanafani Türk Telekom'un 2011 birinci yarıyıl sonuçlarına dair şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türk Telekom Grubunun güçlü faaliyet performansını bu yılın ikinci çeyreğinde de sürdürdüğünü sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. 2011'in birinci yarısında, Grup gelirleri ve FAVÖK (yıldan yıla) yüzde 12 artarak sırasıyla 5,9 milyar TL ve 2,5 milyar TL'ye yükseldi ve FAVÖK marjı yüzde 43 olarak gerçekleşti. Kârlılık seviyemiz ise, 2010 yılının birinci yarısında elde ettiğimiz kârlılık seviyesi ile aynı oldu. Birinci yarıda elde ettiğimiz 1,1 milyar TL net gelir, 2010 yılının birinci yarısında elde ettiğimiz rakama çok yakın gerçekleşti; bu durum, 8 milyon TL net kambiyo ve türev kazancı kaydettiğimiz geçen senenin aynı dönemine kıyasla bu yıl Türk Lirası'nın ABD Doları ve EURO'ya karşı değer kaybetmesi nedeniyle 368 milyon TL net kambiyo ve türev zararı kaydetmiş olduğumuz dikkate alındığında büyük bir başarıdır.

Birinci yarıda yatırım harcamalarımız, büyümeyi desteklemek için altyapı ve teknoloji yatırımlarına devam etmemiz nedeniyle önceki yıla kıyasla yüzde 70 arttı. Bu büyüme ve yatırımlar milyonlarca müşterimize avantajlı iletişim hizmetleri sunarken en iyi kaliteyi garantilememize imkân verecek. Bilgi ve iletişim teknolojilerine yaptığımız yatırımlar dünyada Türkiye'nin rekabetçiliğini desteklemeye devam edecek.

Saha dolabı ve binaya kadar fiber (FTTN) dâhil sabit hat şebekesine yaptığımız yatırımlara devam ettik ve yaklaşık 3,3 milyon haneye ulaştık. 6,7 milyon ADSL müşterimiz ayda ortalama 18 GB data kullanıyor ve bu rakam geçen senenin Haziran ayına kıyasla yüzde 50 daha yüksek. PANTEL'in satın alınması ve şebeke yatırımlarımızla, uluslararası ağ geçidi veri kapasitemiz 2005 yılındaki 30 GB'a kıyasla 40 kat artarak 1,2 TB'e yükseldi. Web TV hizmetimiz Tivibu 1,1 milyondan fazla müşteriye ulaştı ve çevrimiçi veri saklama hizmetimiz 40 bin müşterimiz tarafından kullanılıyor. Daha iyi kalite ve altyapıyla, müşterilerimize yeni hizmetler sunmaya devam edeceğiz.

Mobil şirketimiz Avea mobil pazarda devam eden agresif rekabete rağmen müşteri tabanını birinci yarıda 615 bin artırarak toplam müşteri sayısını 12,2 milyona çıkardı. Faturalı müşteri sayısını ise yıldan yıla yüzde 21 artırarak 5,4 milyona yükseltti. Yenilikçi tarifeler, kanallarda süregelen iyileştirmeler ve altyapı yatırımları sayesinde birinci yarıda Avea gelirlerini yüzde 13, FAVÖK'ü ise yüzde 29 artırmayı başardı.

Haziran 2011'de Türkiye'de "Motorola XOOM" tablet bilgisayarı münhasıran lanse ettik ve bu ürüne Türk Telekom müşterileri büyük ilgi gösterdi. Bu lansman hâlihazırda başarıyla yürüttüğümüz PC kampanyalarına çok güçlü bir ilave oldu ve önümüzdeki dönemde de ileri gelen tablet bilgisayar üreticileri ile pazara benzer teklifler sunmayı planlıyoruz.

Geniş yenilikçi ürün ve hizmet portföyümüz ve katma değerli tekliflerimiz ile Türkiye telekom pazarında lider konumumuzu sürdüreceğiz.

Çalışanlarımıza, müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve hissedarlarımıza sürekli destekleri için teşekkür ederiz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim