• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Türk Telekom'a farkındalık ödülü

Türk Telekom'a farkındalık ödülü
Türk Telekom, iç denetim faaliyetlerini uluslararası standartlara göre yürüttüğünü tescil ettirdi. Türk Telekom, Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) tarafından “İç Denetim Farkındalık” ödülüne layık görüldü.

Türk Telekom'a farkındalık ödülü

Türk Telekom, iç denetim faaliyetlerini uluslararası standartlara göre yürüttüğünü tescil ettirdi. Türk Telekom, Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) tarafından “İç Denetim Farkındalık” ödülüne layık görüldü.

İletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, Türkiye’de İç Denetim Kalite Güvence çalışması gerçekleştiren sekiz firma arasına girerek, Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) tarafından “İç Denetim Farkındalık” ödülüne layık görüldü. Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre denetim sonucunda şartsız olarak kalite güvence raporunu alan Türk Telekom, çalışmalarında “Uluslararası İç Denetim Mesleki Uygulama Standartlarına Uygun” olarak denetim yaptıklarını belirtmeye hak kazandı. Uluslararası İç Denetim Standartları’na göre, iç denetim departmanlarının faaliyetlerini standartlara uygun olarak yürüttüğünü beyan edebilmesi için, merkezi ABD’de bulunan Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA/Institute of Internal Auditors) tarafından akredite olmuş bağımsız bir kuruluş tarafından her beş yılda bir denetlenmesi gerekiyor.

-BURCA: “TESCİL HİSSE DEĞERİNE OLUMLU YANSIYACAK”-

Türk Telekom İç Denetim Başkanı Dr. Nazif Burca, kurumsal yönetimin sigortası ve temel taşlarından biri olan iç denetim faaliyetinin, uluslararası standartlarda yürütüldüğünün tescilinin, yatırımcıların şirkete olan güveni açısından çok önem taşıdığını ve Türk Telekom’un hisse değerine de olumlu olarak yansıyacağını belirtti. Burca şöyle konuştu:

“Türk Telekom İç Denetim Başkanlığı 2007 yılı sonunda Denetim Komitesine bağlı olarak kuruldu ve hızla gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayarak, birçoğu SMMM, CIA ve CISA gibi ulusal ve uluslar arası sertifikalara sahip alanlarında uzman 50’den fazla denetçi ile faaliyetlerini sürdürüyor. Türk Telekom’un stratejik hedeflerine ulaşmasına engel olabilecek risklere karşı yürütülen risk yönetimi, iç kontrol ve yönetişim faaliyetlerinin etkinliği ve verimliliği düzenli olarak değerlendiriliyor. Böylelikle şirket faaliyetlerine maksimum faydayı sağlamamız mümkün oluyor.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim