• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Türk Telekom'dan 444 açıklaması

Türk Telekom'dan 444 açıklaması
Türk Telekom, kendi şebekesinden 444'lü numaralara doğru yapılan arama tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi.

Türk Telekom'dan 444 açıklaması

Türk Telekom, kendi şebekesinden 444'lü numaralara doğru yapılan arama tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi.

Türk Telekom, bu aramaların hala şehir içi tarifeden fiyatlandırıldığını açıkladı.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada 444'lü numaraların, mevzuatta ''ülkenin her yerinden 7 rakam çevrilmesi suretiyle erişilen ve üzerinden çağrı merkezi, bilgi-danışma ve benzeri hizmetlerin sunulduğu numaralar'' olarak tanımlandığı belirtilerek,Türk Telekomtarafından tahsis edilen 444'lü numaraların kullanımına da mevzuat kapsamında devam edildiği ifade edildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK), sektördeki karışıklığı gidermek ve tüketici algısında yaşanan karmaşayı ortadan kaldırmak için, işletmecileri mevzuata uygun hareket etmeleri gerektiği (444'lü numaraların 7 haneli olarak aranması) konusunda uyardığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''444'lü numaralara, GSM şebekesi üzerinden erişildiğinde uygulanan tarifeler ve bu numaralarınmobilişletmecilerin ilgili paketlerinin içinde yer alıp almaması, GSM işletmecilerinin tamamen kendi tercihleridir. Bahsi geçen BTK bildirimi öncesi ve sonrasında da mobil operatörlerin bu hizmet için Türk Telekom'a ödediği ücret değişmemiştir. Maliyet olarak herhangi bir değişiklik olmadığı halde 444 arama tarifesinde bazı GSM işletmecileri tarafından yapılan değişiklik tamamen ticari tercih doğrultusunda yapılan bir uygulamadır.

Nitekim, Türk Telekom şebekesinden 444'lü numaralara doğru yapılan arama tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmamıştır. Bu aramalar hala şehir içi tarifeden fiyatlandırılmaktadır.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim