• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Türk Telekom'dan ar-ge merkezi atılımı

Türk Telekom'dan ar-ge merkezi atılımı
Yıllardır Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan beyin göçüne karşı Türk Telekom büyük bir atılım yaptı. İlk etapta 400 kişiye iş sağlayacak tesis bugün açıldı. İşte detaylar.

Türk Telekom'dan büyük ar-ge merkezi atılımı

Yıllardır Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan beyin göçüne karşı Türk Telekom büyük bir atılım yaptı. İlk etapta 400 kişiye iş sağlayacak tesis açıldı.

Türk Telekom, teknoloji ihracı yapan bir Türkiye için attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Merkezi ARI4 Binası basın mensuplarının da katıldığı bir törenle açıldı.

Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr.Tayfun Acarer, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin ve Türk Telekom CEO'su K. Gökhan Bozkurt katılım gerçekleştirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'nde açılan tesis 400 kişiye istihdam sağlamayı amaçlıyor. Yeni Ar-Ge merkezi ile Türkiye'nin nitelikli insan kaynağı, Ar-Ge faaliyetlerinde değerlendirilerek, tersine beyin göçüne katkı sağlaması hedefleniyor.

Türk Telekom ve Grup Şirketleri'nin Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştireceği Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Merkezi, 5 bin 205 metrekarelik bir alan üzerine kuruldu.

Hedef: Beyin Göçünü Tersine Çevirmek

Toplam 200 kişi kapasiteli toplantı salonları bulunan merkezde, İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle üniversite öğrencilerine yarı zamanlı iş imkânı da sunulacak. Ar-Ge merkezinde görev alacak yüksek teknoloji araştırma ekipleri, laboratuvarlarda geliştirilen servis ve hizmetlerin tasarım ve test aşamalarını gerçekleştirecek.

Türk Telekom Grubu, bu tesisle birlikte Ar-Ge faaliyetlerinde değerlendirerek tersine beyin göçüne katkı sağlamayı hedefliyor. Tersine beyin göçü stratejisi doğrultusunda Türk Telekom bünyesinde bugüne kadar 50 kişi çalışmaya başladı.

Grup şirketlerinde Ar-Ge faaliyetlerinde çalışan mühendis ve araştırmacı sayısı 900'ü buluyor. Türk Telekom Grubu Ar-Ge Merkezi'nin sağladığı iş olanaklarıyla bu rakamın 2012 yılı sonuna kadar yaklaşık 1000 kişiye çıkması hedefleniyor.

Ar-Ge merkezi üzerinden üniversitelerin bilgi birikimi ve araştırma altyapısını değere dönüştürmeyi amaçlayan Türk Telekom, AB ülkelerindeki öncü araştırma kuruluşlarıyla da işbirliği yapıyor.

Türk Telekom Grubu'nun AB 7. Çerçeve Programı ve EUREKA Ar-Ge Programı başlıkları altında 11 adet onaylanmış projesi bulunuyor. Diğer yandan Türk Telekom 2011 yılında Avrupa Birliği'nin EUREKA Ar-Ge Programı altında faaliyet gösteren, Eurogia+ Kümesi'nin Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilen ilk telekom operatörü oldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim