• BIST 9467.22
  • Altın 2493.938
  • Dolar 32.5949
  • Euro 34.7884
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Türk Telekom’dan hükümlülere destek

Türk Telekom’dan hükümlülere destek
Türk Telekom, hükümlü kadınlara iş kurabilmeleri için başlangıç fonu sağlayacak.

Türk Telekom’dan Cezaevindeki Kadınlara Mikro Kredi 

Türk Telekom, hükümlü kadınlara iş kurabilmeleri için başlangıç fonu sağlayacak. Mikro kredi konusunda uzman olan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın önderliğinde yürütülen proje ile Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kadın Ceza İnfaz Kurumundaki 50 kadın hükümlü, fondan yararlanabilecek. 

Yapılan açıklamaya göre, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüs alanındaki Kadın Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Turan Güzeloğlu'nun başlattığı proje, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın liderliğinde yürütülecek. 

Vakfın, mikro kredilerin kullandırılmasından sorumlu olacağı projenin ortakları arasında İzmir Sanayici İşadamları Derneği, Gediz Üniversitesi, İzmir Valiliği ve Kadın Ceza İnfaz Kurumu yönetimi yer alacak. 

İzmir Sanayici İşadamları Derneği, kadın hükümlülere mikro kredi verilmesi için fon oluşturulmasından, Gediz Üniversitesi ise bu krediyi kullanmadan önce girişimcilik eğitimi verilmesinden sorumlu olacak. İzmir Valiliği bu fonu kullanıp olumlu sonuç alanlara ek kredi sağlanması konusunda destek verecek. Projeyi ise Kadın Ceza İnfaz Kurumu yönetimi üstlenecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Tahsin Yılmaz, projenin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından da desteklendiğini vurgulayarak, "Saygıdeğer Bakanımız Binali Yıldırım ile bugün ceza evindeki kadın hükümlüleri ziyaret ettik. Proje herkesi çok heyecanlandırıyor. Bu çalışmanın sonunda insanların hayatında küçük dokunuşlarla büyük değişiklikler yapmalarına vesile olabilirsek ne mutlu bize" görüşünü dile getirdi. 

Kadın Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Turan Güzeloğlu'nun yönetiminde başlatılan mikro kredi uygulamasında Türk Telekom'un katkısı ile 50 kadın hükümlüye fon sağlanacak. Türk Telekom'un da iş ortakları arasına girmesiyle projenin başlangıç kapasitesinin iki kat artacağını belirten Savcı Güzeloğlu ise, "Ceza evlerinde mikro kredi uygulaması ilk olarak başlatılacak. Bu uygulama ile amacımız kredi kullanan her hükümlümüzün başarılı olmasıdır" ifadelerini kullandı. 
 
İSTANBUL HABER AJANSI
 
www.UlasimOnline.Com
 
www.istanbulhaber.com
 
www.AksiyonHaber.Com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim