• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Türk Telekom'dan tadımlık internet

Türk Telekom'dan tadımlık internet
Türk Telekom, sabit hattı olup interneti olmayan 6,4 milyon aboneyi koşulsuz şartsız cüzi ücretle saatlik ve günlük internetle tanıştıracak 'Lokum' kampanyasını duyurdu.

 

Türk Telekom Antalya Mardan Palace Otel'de Lokum adını verdiği yeni kampanyasını duyurdu. Lokum kampanyasının Türkiye'de internet kullanımı alışkanlıklarını değiştireceği, internete yeni bir soluk getireceği belirtildi.

Kampanya'ya lokum isminin verilmesinde 7 önemli avantaj rol oynuyor. Türk Telekom sabit hat müşterisi olup da interneti olmayanlara; internet bağlantısını, tak çalıştır modemi ve lokum sitesini ücretsiz olarak sunuyor.

Bu avantajların yanı sıra Lokum Kampanyası'nda taahhüt yok, sözleşme yok, aylık ücret yok ve birden fazla faturayla uğraşma derdi yok.

Saatlik internete 1 TL'den sahip olmak mümkünken günlük internetin bedeli 2 TL olarak açıklandı. Her iki bağlantıda da internet hızı 1 Mbps olacak...

Kullanılan internetin süresi dolduğunda otomatikman bağlantı sona ererek faturada kötü sürprizlere fırsat verilmiyor.

Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ve Türk Telekom Satış Başkanı Celalettin Dinçer’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda kampanyanın ayrıntıları basın mensupları ile paylaşıldı..

Toplantıda konuşan Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, ”Çalışmalarımızı içinde var olduğumuz topluma hizmet etmek ve değer katmak amacıyla yürütüyoruz. Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşümüne destek olma vizyonumuz doğrultusunda pazarı genişleteceğine ve ülkemizdeki internet kullanımını artıracağına inandığımız devrim niteliği taşıyan bir hizmeti başlatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Lokum adını verdiğimiz yeni hizmetimizle 6 yıl aradan sonra perakende internet pazarına kuvvetli bir giriş yapıyoruz” dedi.

Kampanyaya 'lokum' isminin verilmesinin hikayesini anlatan Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, “Türk Telekom olarak amacımız müşteri odaklı, bütünleşmiş iletişim çözümleri sağlayarak her zaman ve her yerde müşterilerimize hızlı, kaliteli, ekonomik hizmetler sunmak. Lokum hizmetimiz de tam olarak bu amaç doğrultusunda geliştirilmiş, müşteri odaklı, kolay erişimi olan ve avantajlı bir hizmet olma özelliğini taşıyor” dedi.

Türk Telekom Satış Başkanı Celalettin Dinçer kampayanın yapılacak saha çalışması ile ilgili olarak, “Bu noktada Türk Telekom olarak bize büyük bir görev düşüyor. Sahip olduğumuz teknoloji ve altyapı sayesinde interneti bugün Türkiye’nin her noktasına ulaştırmış durumdayız. 81 ilde, sayısı 1600’ü aşkın Türk Telekom ofisi ve bayimizle internetten faydalanmak isteyen herkesi Lokum hizmetimizle tanıştıracağız” şeklinde konuştu.

Kampanyası için Türk Telekom'un şimdiden 110 bin ön talep topladığı belirtiliyor.

Bir ay boyunca her gün Lokum Kampanyası'nda saatlik ya da günlük interneti 1 megabit hızında kullanacak abone için 6 GB kota öngörülüyor. Kotanın dolması halinde ise yalnızca internet hızı düşüyor... Günlük internet alımlarında ilk etapta kullanım gece 03'te sona erecek fakat sonrasında ise bu hizmet tam 24 saat olarak verilecek. Lokum Kampanyası aboneleri için gelecekte ücretsiz Wi-Fi nokları da bir düzenleme yapılacak...

Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, genişbant yatırımlarında 2011 yılında hız kesmediklerini 2011'in ilk 9 ayında 1,5 milyar TL yatırım yaptıklarını, yıl sonunda bu rakamın 2,2 milyar TL'ye ulaşacağını ve Konsolide yatırım miktarının son 6 yılda 10 milyar TL'ye ulaştığı bilgisini verdi.

Altyapıda kullanılan kablo ağının dünyanın çevresini 4 kez dolaşacak uzunluğa geldiğini ve 170 bin 500 km'ye ulaştığını açıkladı.

Yurtdışı çıkış hızlarını 2005'ten bugüne 40 kat artırdıklarını aktaran Bozkurt, 2011'de bu hızın 1200 Gb/s'ye yükseldiğini aktardı.

2005'te 1,5 milyon olan genişbant abone sayısını 6 yılda 6,8 milyon aboneye çıkardıklarını anlatan Bozkurt 2007 Aralık ayında 4,4 GB olan kişi başı ortalama data kullanımının 2011 Kasım'ında 21 GB'ye yükseldiğini kaydetti.

Türkiye'yi bölgenin iletişim merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Bozkurt, Lokum Kampanyası'nın amacını da paylaştı.

Bozkurt kampanya ile telefon hattı olup, interneti olmayan müşterilerini internetle tanıştırmayı amaçladıklarını, genişbant internet pazarını büyütmeyi hedeflediklerini ve Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşümünü desteklemeyi kendilerine görev edindiklerini söyledi.

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, kampanyanın hedef kitlesini "internetle daha önce tanışmamış olanlar, dükkan, mağaza ve işyeri sahipleri, çocuklarına ve torunlarına internet kullandırmak isteyen büyükler, interneti daha önce kullananlar, yazlık ve ikinci ev sahipleri olarak aktardı ve bunun 6,4 milyon aboneye ulaşmak anlamına geldiğini anlattı.

Kampanyanın ayrıntılarına değinen Demircan konuşmasında "Bireysel telefon abonelerinin internet bağlantılarını aktif hale getiriyoruz. Kampanyaya katılmak için telefon abonesi olmak yeterli. Taahhüt yok. Task çalıştır kablosuz modemi ücretsiz olarak veriyoruz. Modem telefon aboneliği devam ettiği sürece abonede kalacak. Modemlerin altında Wi-Fi şifreleri yer alıyor ve internet giriş ayarları hazır olarka aboneye veriliyor."

Ayrıca portal olarak planlanan lokum sitesi, abone saatlik ya da günlük kampanyadan yararlanmasa bile ücretsiz giriş yapması sağlanacak...

Demircan, saatlik ya da günlük internet almanın da çok kolay olduğunu yalnızca abonenin TC kimlik numarasını girerek hizmeti anında satın alabildiğini aktardı. Güvenli bir biçimde satın alınabilen internet için abonenin ekranına gelen sayaç süreyi gösterecek ve süre sonunda bağlantı otomatikman sona erecek.

Türk Telekom Satış Başkanı Celalettin Dinçer ise 1600'ü aşkın ofis ve Türk Telekom bayisi ile 6,4 milyonluk bir kitleye ulaşmayı hedeflediklerini aktardı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim