• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Türk Telekom'un iş sözleşmesi imzalandı

Türk Telekom'un iş sözleşmesi imzalandı
Türkiye Haber İş Sendikası ile Türk Telekom arasında yürütülen 9. dönem toplu iş sözleşmesi imza töreni, Rixos Otel'de gerçekleştirildi.

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Türk Telekom'un gerçekleştireceği çalışmalarla eve kadar fiber ağ yaygınlaşmasını hedeflediğini belirterek, "Türk Telekom teknoloji alt yapısı ve yönetim biçimi açısından Türkiye'nin parlayan yıldızıdır" dedi.

Türkiye Haber İş Sendikası ile Türk Telekom arasında yürütülen 9. dönem toplu iş sözleşmesi imza töreni, Rixos Otel'de gerçekleştirildi. Törene Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Türk İş Genel Müdürü Mustafa Kumlu ve Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt katıldı.

Törende konuşan Bakan Soluk, 9. dönem toplu sözleşmelerin 15 Nisan'da sonuçlandığını hatırlatarak, "Türk Telekom 1840 yıllarına giden bir kuruluştur. Türk Telekom teknoloji alt yapısı ve yönetim biçimi açısından Türkiye'nin parlayan yıldızıdır. Eylül 2009 yılında yerli ve yabancı katılımıyla 10. Ulaşım Şurası yapıldı. Cumhuriyetin 100. yılında ulaştırma alt yapısında hedeflerle neler yapılması ile ilgili anketler düzenlendi" dedi.

100 projenin içinde her sektöre 20 proje düştüğünü söyleyen Bakan Soluk, 2023 yılında ulaştırma ile bütçenin 160 milyar dolara ulaşacağını anlatarak, 2012, 2015, 2019 ve 2023 yıllarında ulaşım hedeflerinin 30 milyar dolar olacağını söyledi. Türk Telekom'un gerçekleştireceği çalışmalar ile eve kadar fiber ağ yaygınlaşmasını hedeflediklerini söyleyen Soluk, mevcut alt yapının bütün hedeflerine ulaşacaklarını kaydetti. Bakan Soluk, Türk Telekom'a ağabeylik yapmak ve yatırımda öne çıkmak istediklerini
belirterek, GSM şirketlerini yatırım yapmaya davet etti.

Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt ise, Türk Telekom içinde 26 bin çalışanın 3'te 2'sinin mavi yakalı olduğunu ve bu mavi yakalılar ile sözleşme imzaladıklarını söyledi. Bozkurt, Türk Telekom ile toplu sözleşmenin başarıyla sonuçlandığını belirterek, bu sözleşmenin geçen yıl 44 günde tamamlandığını, bu yıl ise 34 günde tamamlandığını kaydetti. Bozkurt, 2012 yılında ise bu sözleşmeyi 2 haftada bitireceklerini kaydetti.

Türk İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu da, Türk Telekom ile 34 günde anlaşmanın sonuçlanmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Sendikalar her zaman talep müessesidir. Türkiye'de işçi ve sendikalar meseleye bir bütün olarak bakıyor. Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bey'i bu konuda kutluyoruz" diye konuştu.
Daha sonra Kumlu, Bozkurt ve Bakan Soluk sözleşmeyi imzaladı.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim