• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Türk TIR şoförleri: Korkuyoruz

Türk TIR şoförleri: Korkuyoruz
Irak'ın Musul şehrini işgal eden terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti(IŞİD) elemanlarının 32 Türk TIR şoförünü kaçırması, bölgede taşımacılık yapan diğer Türk sürücüleri endişelendiriyor.

Meslektaşlarının başına gelen kaçırma olayının, her an kendilerini de beklediğini söyleyen TIR sürücüleri, başka yapacak işleri olmadığını, ekmek parası kazanmak için bölgede çalışmaya mecbur olduklarını söyledi. Kaçırılan şoför arkadaşlarının bir an önce serbest kalmasını isteyen TIR şoförleri, olaydan sonra endişelerinin arttığını dile getirdi.

Türkiye'den getirdikleri yükleri, Musul'a 24 kilometre uzaklıkta bulunan çevre yolu üzerinden Erbil ve Kerkük getiren sürücüler, sınırda geçiş için günlerce bekledikten sonra, ancak kendilerine sıra geldiğine dikkat çekti.

Ailelerinin Irak'taki gelişmelerden dolayı kendilerini merak ettiğini ve hep iletişimde olduklarını aktaran şoförler, IŞİD tarafından kaçırılan arkadaşlarının serbest kalması için, yetkililerin vakit kaybetmeden devreye girmesini istiyor.

Yoldan gelirken çok korktuklarını aktaran TIR sürücüler, her an karşılarına olumsuz bir durumun çıkmasından endişe ettiklerini ifade etti.

Urfa'dan Irak'a yük getiren Mahmut Derin isimli TIR şoförü,"Bizim yükümüz ve resmi evraklarımız hazırdı.Yükümüzü alıp, gelmek zorunda kaldık. Musul üzerinden gelmedik, tehlikeli. Musul'un çevre yolunu kullandık. Kürt Peşmerge askerleri o bölgenin düzenini sağlamışlar, bundan çok memnunuz. Ailelerimiz bizleri çok merak ediyor. İki de bir arıyorlar. Hep iletişim halindeyiz.İnşallah bir şey olmaz. Ama ne yapalım, başka çaremiz yok" ifadesini kullandı.

Yollarda sıkıntı olduğunu belirten Nuri Külay isimli şoför ise, "Musul çevresinden geldim, yol üzerinde askerler vardı. Yoğun güvenlik vardı. Burası tehlikeli, ama ne yapalım, mecbur gidiyoruz"

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim