• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Türk uçağı düştü,ekomomi sarsıldı

Türk uçağı düştü,ekomomi sarsıldı
Türk uçağının düşürülmesinden sonra, dolarda yükseliş yaşanırken, İMKB güne düşüşle başladı.

Türk uçağı düştü,ekomomi sarsıldı

Türk uçağının düşürülmesinden sonra, dolarda yükseliş yaşanırken, İMKB güne düşüşle başladı.

Türk askeri uçağının Suriye hava savunma kuvvetleri tarafından düşürülmesi ile dolar/TL'de başlayan yükseliş doların küresel para birimleri karşısındaki değer kazancıyla devam ediyor.

Kur haftaya 14 Haziran'dan beri en yüksek seviye olan 1,82'nin üzerinde, gösterge faiz 10 baz puanı aşan yükselişle başladı. 1,8244'e kadar yükselen dolar cuma günü 1,80 düzeyindeydi.

Asya borsalarının satıcılı seyretmesi ve Türk jetinin düşürülmesi sonrası Suriye ile uluslararası düzlemde yaşanabilecek olası problemlerin etkisiyle İMKB de yeni haftaya yüzde 1'lik düşüşle başladı.

Piyasa Suriye ile bir süredir var olan ve düşürülen Türk uçağı ile daha da gerilmesini bekledikleri ilişkilerin yakından izlerken bankacılara göre piyasalar henüz sıcak çatışma ihtimalini fiyatlamıyorlar.

Bir bankanın hazine müdürü, "Suriye'nin Türk uçağını düşürmesine ilişkin endişeler piyasalara yansıdı. Gösterge faizde 10 baz puanlık bir tepki var. Türkiye'nin Suriye'ye anlık ve olayın sıcaklığı ile ters bir tepki vermemesi ve olayı uluslararası boyuta taşıması piyasada oluşan ilk tepkinin de sınırlı kalmasını sağladı. TL açısından hem Suriye endişelerini hem de doların diğer para birimleri karşısında son dönemdeki ciddi değer kaybını birlikte değerlendirmek gerekir. Suriye olayında bundan sonra NATO toplantısı gibi olayın nereye gideceğine bakacak. Ancak ciddi bir sıcak çatışma ihtimali yok denecek kadar az" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim