• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Türk üretimi Mystic'e uluslararası ödül

Türk üretimi Mystic'e uluslararası ödül
Antalya Serbest Bölgesi'nde tamamen Türk işçisi ve mühendislerinin el emeği ve göz nuruyla yapılan, swarovski taşlarla döşeli, bazı bölümleri altın kaplamalı 18,5 milyon avroluk ultra lüks yat, Londra'da ödül kazandı.

Türk üretimi Mystic'e uluslararası ödül

Antalya Serbest Bölgesi'nde tamamen Türk işçisi ve mühendislerinin el emeği ve göz nuruyla yapılan, swarovski taşlarla döşeli, bazı bölümleri altın kaplamalı 18,5 milyon avroluk ultra lüks yat, Londra'da ödül kazandı.

Antalya Serbest Bölgesi'nde geçen yıl yaz sonu denize indirilen, kompozitten yapılan 46 metre boyundaki ''Mystic'' isimli yat, İngiltere'de düzenlenen Yat Fuarı'nda ''International Yacht Awards'' 40 metre üzeri motoryat kategorisinde büyük ödülü aldı. Başaran Grubu'na bağlı CMB Yatçılık Şirketi sahibi Hüseyin Başaran yaptığı açıklamada, Türk iş adamı, işçisi ve mühendisinin el emeği göz nuruyla yaptıkları ilk ultra lüks yatın uluslararası fuarda büyük ödülü kazanmasından mutlu olduklarını söyledi.

OKYANUS AŞABİLECEK KAPASİTEDE

Hüseyin Başaran, mega yatın okyanusu aşabilecek kapasitede olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ''Yat 60 bin litrelik yakıt, 11 bin litrelik su kapasitesi ile 4 bin mil yol alabiliyor. Soğuk hava deposu ve kileriyle de minimum 10 misafir ve 9 personelle, erzak sıkıntısı olmadan, durmaksızın Atlantik Okyanusu geçiş avantajına sahip. Otomasyon kontrollu sistem yönetimi sayesinde teknede mevcut olan tüm pompa, motor, seyir fenerleri, tank seviyeler, elektrikli valfler, batarya grupları, alarm grupları lumbozlar, hatchler, sintine seviyeleri vesaire data verilerini izleme, müdahale etme anlamında tek bir panel uzerinden kontrol edilebilmektedir.

CMB Yachts Tersanesi'nin, Antalya Serbest Bölgede ana fikri 'Doğru İş' prensibiyle 2008 yılında kurulduğunu bildiren Başaran, tersanenin ilk mega teknesi olan Mystic'in geçen yıl suya indirildiğini hatırlattı. Yatın, Cannes ve Monaco fuarlarında da sergilendiğine işaret eden Başaran, ''Mystic, Avrupa'nın en büyük kompozit yat teknesi olarak ülkemiz için büyük bir gurur kaynağı olmuştur'' dedi. Başaran, Mystic isimli mega yattan daha büyük olan 47 metrelik ve Mina adı verilen yatı da kızağa koyduklarını ve İspanyol bir iş adamına 18,5 milyon avroya satışını yaptıklarını bildirdi. Mina isimli mega yatta bir VIP kabininin de yer aldığını anlatan Başaran, bu yatın da yıl sonunda denize indirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim