• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Türk ve Azeri heyetten KUKK toplantısı

Türk ve Azeri heyetten KUKK toplantısı
Türkiye- Azerbaycan KUKK toplantısı tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.
Türkiye- Azerbaycan KUKK toplantısı  Ankara’da gerçekleştirildi. Dostane şekilde, karşılıklı sorunların ve geçiş belge sayılarının değerlendirildiği toplantıda, Türk heyeti Azerbaycan heyetine  bazı sorunları aktardı. 
 
Türk heyetinin aktardığı sorunlar ve Azeri heyetinden gelen cevaplar şu başlıklar altında toplandı:
 
"Geçiş belgelerinin yetersizliği üzerinde durularak belge sayılarının arttırılması talebinde bulunulmuş, talep değerlendirilerek Azeri Makamları netice hakkında bilgi verecektir.
 
Türkiye’ye üçüncü ülkelerden aktarılan Azerbaycan varışlı transit eşya taşımalarımızda UBAK belgesinin kabul görmediği, bu taşımalara 600 USD’lik üçüncü ülke belge ücreti uygulandığı belirtildi. 
 
Azerbaycan Heyeti konuya ilişkin sınır kapılarının uyarılacağını, UBAK belgesinin anlaşmalara uygun kullanılması halinde bir sorun yaşanmayacağını beyan etti. Bu tip taşımalarda genellikle karşılaşılan sorunun, eşyanın hareket ülkesi için geçersiz bir UBAK belgesi ile ( Örnek vermek gerekirse, İtalya geçersiz bir UBAK belgesi ile İtalya’dan Türkiye’ye aktarılan bir eşyayı Azerbaycan’a transit taşımak ) Azerbaycan’a transit taşıma yapılmaya çalışılması yönünde olduğu vurgulandı. Türk üyelerin Azerbaycan’a yapacakları transit taşımalarda, taşınacak eşyanın  hareket ülkesinde ( Fatura, menşei vs. kontrolünden hareketle ) geçerli bir UBAK belgesi ile taşıma yapmaları, bir sorunla karşılaşılması halinde UND ile temas kurması belritildi.
 
Diğer görüşülen konular ise Azerbaycan’da alınan ücretler, Azerbaycan gabari ölçümlerinin uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi, Azerbaycan sigortalarının yıllık olarak düzenlenmesi, Azerbaycan’da yeni uygulamaya konulan, 3 günden fazla bir süre için ikamet edecek yabancıların Azerbaycan Devlet Migrasiya Hizmet Birimine kayıt zorunluluğunun kaldırılması ve sürücü vize muafiyetidir."
 
Türkiye-Azerbaycan KUKK Toplantısına Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu başkanlık ederken, UND Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Yenigül ve Trabzon Bölge Temsilcisi Hakan Demircan da toplantıda hazır bulundu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim