• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Türk yatı Karia "Yat Oscarı"na aday oldu

Türk yatı Karia "Yat Oscarı"na aday oldu
Dünyanın en prestijli yat yarışması bir Türk yatı da Süperyat Ödülleri’nde 90 yatı geride bırakarak finale kaldı.

Dünyanın en prestijli yat yarışması Süperyat Ödülleri’nde 90 yatı geride bırakarak finale kaldı

Dünyanın en prestijli yat organizasyonları arasında yer alan ‘Süperyat Ödülleri’ 5 Mayıs’ta sahiplerini bulacak. Toplam 10 katagoride yapılan bu yarışlarda 30-49 metre uzunluğundaki tekneler kataforisinde bir Türk yatı da yer alıyor. Toplam 90 aday içinde seçilerek son 9 yat arasına kalan Karia, ödüle en yakın adaylar arasında gösteriliyor.

Tasarımcı Ron Holland’ın tasarımını yaptığı süper yat, teknolojisi ve sunduğu konfor ile Rahmi Koç’un sahibi olduğu RMK Marine tarafından Tuzla’da Türk işçi ve mühendislerince inşa edildi. Karia, 24 kişiyi aynı anda ağırlayabilen jakuzili güneşlenme güvertesi, geniş ana kamarası ile sahiplerine her türlü imkanı sunuyor. Süper yatta ayrıca 4 misafir kamarası, biri VIP odası ile tekne sahibinin odası olarak tasarlanmış ana kamara da var. Tekne sahibinin kullanım alanı olan özel güvertede iki banyo, bir giyinme odası ve ayrı bir dinlenme alanı yapılmış. Ses ve müzik sistemi ise Apple’ın kurduğu bir multimedya sistemi kontrol ediliyor.

‘İnsansız makine dairesi’

Karia’da teknoloji ön plana çıkıyor. “İnsansız makine dairesi” sayesinde tekneyi uzaktan kumanda ile kontrol etmek de mümkün. 14 knot maksimum hıza ulaşan 45 metrelik yat okyanus ötesi geçişlere de uygun. Tamamen otomatik olan hidrolik yüzme platformu da denize girmeyi kolaylaştırmış. Karia’nın iç tasarımında venge ve dişbudak ağaçları, bazı mobilyalarda ve kapılarda ise ceylan ve balık derisi ile Hint ipekleri kullanılmış. Dünya süper yat ödülleri 5 Mayıs tarihinde sahibini bulacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim