• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Türk Yıldızları Timi, Konya'da şov yapacak

Türk Yıldızları Timi, Konya'da şov yapacak
Konya'daki 3. Ana Jet Üssü bünyesinde faaliyet gösteren Türk Yıldızları akrobasi timi, gökyüzünde heyecan verici gösterilere imza atıyor.

Türk Yıldızları, Konya'da şov yapacak

Konya'daki 3. Ana Jet Üssü bünyesinde faaliyet gösteren Türk Yıldızları akrobasi timi, gökyüzünde heyecan verici gösterilere imza atıyor.

'Gökyüzündeki Milli Takım', sekiz süpersonik (ses üstü) uçakla bu özellikle sahip dünyanın ilk ve tek akrobasi timi. Kimileri onlara “Al bayrağımızın rengini semaya yazanlar” kimileri ise “Milletimizin cesur kanatları” olarak nitelendiriyor.

Birçok kişiye göre baş döndürücü ve adrenalin kaynağı olan jet pilotluğunu onlar daha ileriye götürüyor. Havada yüksek hızda takım halinde türlü figürler çizerek hayranlık uyandırıyor. Kırmızı-beyaz renkleri ve çıkardıkları dumanlarla gökyüzünde adeta bir şölen havası oluşturan bu tim, 15 Mayıs pazar günü Konya’da bir hava gösterisi daha yapacak. Bu yıl Samsun, Polatlı ve Afyon’da boy gösterecek olan Türk Yıldızları’nın yurt dışı programında Birleşik Arap Emirlikleri, Avusturya, Belçika, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Çek Cumhuriyeti’ndeki hava gösterileri var.

ADRENALİN SEVENLER BURADA

Türk Yıldızları Filosu'nun komutanlığını Hava Pilot Kurmay Binbaşı Engin Dinç yapıyor. 2010 yılında 134'üncü Akrotim Filo Komutanlığı'na atanan Dinç, toplam 2 bin 850 saat uçuş yapmış. Filo’nun 1 numarası Hava Pilot Yüzbaşı Hakan Ayar. 2003 yılından beri Akrotim Filo Komutanlığında. Akrobasi timinin altı numarası Hava Pilot Yüzbaşı Murat Ardıç da 2003 yılında Akrotim Filo Komutanlığı'na atanmış. Ardıç, duygularını şöyle dile getiriyor: “Türk insanının yeteneğini ve uçaklarımızda taşıdığımız bayrağımızın güzelliğini tüm dünyaya sergileyebilmek mükemmel bir duygu.”

Timin 4 numarası Hava Pilot Yüzbaşı Kemal Hıdıroğlu’nun mesajı ise şöyle, “Türk Yıldızlarında coşku, heyecan ve adrenalini damarlarında hissederek akrobasi uçarken hayır dualarını eksik etmeyen yüce milletimizi temsil edebilmenin onur ve mutluluğunu anlatmaya kelimeler yetmez.”

DÜNYA SEMASINDAKİ TÜRK YILDIZLARI

15 Mayıs 2011 tarihinde 14.30'da Selçuk Üniversitesi Alaeddin Yerleşkesi üzerinde halka açık hava gösterisi icra edecek Türk Yıldızları, 19 Mayıs'ta da Samsun’da Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları’na katılacak. 1 Temmuz’da Avusturya Zeltweg’de Airpower 2011 Uluslararası Hava Gösterileri’nde, 6 Temmuz’da Belçika Koksijde Uluslararası Hava Gösterileri’nde, 20 Temmuz’da Lefkoşe ve Girne K.K.T.C. Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlamaları’nda görsel şölen sunacak.

26 Ağustos’ta Afyon Zafer Haftası Kutlamaları’nda gösteri yapacak olan Türk Yıldızları, 30 Ağustos’ta Ankara’da Zafer Bayramı Kutlamaları, 14 Eylül Ankara Polatlı’da Sakarya Meydan Muharebesi’nin 90. Yıldönümü Etkinlikleri’nde semaları süsleyecek. 24-25 Eylül’de Çek Cumhuriyeti’nde Ostrava Uluslararası Hava Gösterileri’nde 29 Ekim’de yine Ankara’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları’nda, 15 Kasım’da Lefkoşe-Girne’de KKTC Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları’nda akrobasi uçuşları yapacak.

TÜRK YILDIZLARININ KISA TARİHİ

Türk Hava Kuvvetleri, birçok denemenin ardından 1992 yılında Konya 3’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde bir akrotim kurulması için çalışma başlattı. Bu amaçla TSK'dan ilk dört pilot seçildi. 1993'te ikili eğitime başlandı, beş sortilik bir uçuş sonunda istenen sonuca ulaşıldı.

Akrotim görevinin daha fazla emniyet ve etkinlikle yerine getirilmesi için duman sistemi ve uçakların boyanması başta olmak üzere çeşitli tedbirler alındı. 18 Haziran 1993 tarihinde Ankara Akıncı 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Türk Yıldızları akrotimi devlet büyükleri ve diğer konuklara dörtlü olarak ilk resmi gösterisini yaptı.

Türk Yıldızları, Eskişehir'de icra edilen Distant Thunder-95 tatbikatının 20 Nisan 1995 tarihindeki gözlemci gününde yerli ve yabancı konuklara ilk yedili gösterisini yapmış. 8'li paket olarak ilk gösterisini 30 Nisan 2004 tarihinde gerçekleştiren Türk Yıldızları 200’üncü gösterilerini 03 Temmuz 2004 tarihinde Rize halkına sergiledi. 134'üncü Akrotim Filo Komutanlığı, şu anda bünyesindeki 10 pilot ile gösterilerine devam ediyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim