• BIST 9645.02
  • Altın 2412.895
  • Dolar 32.5807
  • Euro 34.7809
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Türk yıldızlarına 'yakıt' engeli koyuldu

Türk yıldızlarına 'yakıt' engeli koyuldu
Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de izlediği Rusya Hava Kuvvetleri'nin 100. yıldönümü gösterilerine, katılması beklenen Türk pilotları, "yakıt sorunu nedeni ile" etkinlikte yer alamadı.

Moskova'nın yakınlarındaki Gromov askeri hava üssünde düzenlenen törende konuşan Putin, Rusya Hava Kuvvetleri'ni en yeni teknoloji ve araçlarla donatacaklarını belirtti. Putin, "2020 yılına doğru silahlı birliklerimize 600'dan fazla yeni uçak ve bin helikopter verilecek. Modernize sistemlerini ise hiç saymıyorum" dedi.

Askeri havacılığın her zaman özel önem taşıdığına işaret eden Rusya Devlet Başkanı, "Bugün Hava Kuvvetleri'nin güçlendirilmesi ordu ve donanmanın önemli önceliklerinden biri. Silahlı birliklerimiz içinde Hava Kuvvetleri'nin rolü, Rusya'nın ulusal güvenliğinin sağlanması için artırılacak" şeklinde konuştu.

Putin insansız hava araçları ve keşif uçak tesisleri dahil hava kuvvetlerinde en çağdaş tesis ve araçlarla donatacaklarını da duyurdu. İlk olarak Sovyet yapımı MiG-29M2 tipli savaş uçakları havada gösteri yaptı. Gösteri büyük ilgiyle izlendi. Gösteride Yak-130 tip yeni Rus uçakları da havalandı. 21 çeşit savaş uçağının havada 100 rakamını oluşturması büyük alkış topladı. Gün ortasında başlayan sağanak nedeniyle gösteriye ara verilirken, 30 bin kişinin izlediği gösteriler Pazar günü de devam edecek.

Rus basınına göre, gösteriye katılması beklenen Türk Yıldızları farklı yakıt kullandıkları için gösteriye gelmedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim