• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

'Türkçe Treni' Kırıkkale tren garına geldi

'Türkçe Treni' Kırıkkale tren garına geldi
735. Yıl Karaman Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlanan 'Türkçe Treni' Kırıkkale'ye geldi.

'Türkçe Treni' Kırıkkale tren garına geldi

735. Yıl Karaman Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlanan 'Türkçe Treni' Kırıkkale'ye geldi.

Coşkulu bir törenle Kırıkkale Tren Garı'nda karşılanan 'Türkçe Treni' büyük ilgi gördü. Karşılama töreninde, İstiklal İlköğretim Okulu'nun halk oyunları gösterisi büyük ilgi görürken, Türkçe'nin önemini içeren mektup yarışmasında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Karaman Valisi Süleyman Kahraman'dan ve Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'dan aldı.
 
Tren Garı'nda gerçekleşen karşılama töreni ardından Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Karaman heyeti, ilk olarak Vali Hakan Yusuf Güner ile makamında bir araya geldi. Karaman valisi ve belediye başkanının yanı sıra Karaman'dan gelen Türkçe Treni'ni karşılamaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Karaman Valisi Kahraman'ın da bir Kırıkkaleli olduğunu hatırlatarak, "Kırıkkale sizin her zaman memleketiniz. Bizler burada sizi misafir etmekten son derece mutluluk duyuyoruz. Sizler bizim saygı duyduğumuz büyüklerimizsiniz." diye konuştu.
 
Karaman Valisi Süleyman Kahraman, yaptığı konuşmada, Türkçe Treni'nin geçen yıl İstanbul Haydarpaşa Garı'ndan hareket ettiğini, bu yıl da Ankara'dan yola çıkarak, Kırıkkale'ye geldiğini ve Kayseri'den geçip Karaman'a ulaşacağını söyledi.
 
Türkçe'nin yolunda yolcu olmayı ve bu yolculuğu önemsediklerini belirten Kahraman, "Türkçenin her kelimesinde bizi birbirimize bağlayan anlamlar saklıdır. Türkçe'nin her kelimesi bize tek olmadığımızı, olamayacağımızı öğretir. Türkçe Treni, aslında şehirler arasında değil, gönüller arasında bir yolculuk gerçekleştirecektir. İstiyor ve diliyoruz ki bu topraklarda yaşayan her insan Türkçemizin anlamından haberdar olsun." diye ifade etti.
 
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu da Karaman'ın dil başkenti ilan edildiğini ifade ederek, Türkçe üzerine yazılmış bütün eserleri, yazıları toplayarak büyük bir merkez oluşturmayı planladıklarını söyledi.
 
Törene; Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ve il müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim